Autor: Silvia Kruusmaa • 24. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saksa investorid ostsid kaks Tallinna kaubanduskeskust

Saksa suletud investeerimisfondi Eesti tütarettevõte Estnische HafenCity AS ostis oma sidusettevõtete kaudu kaks kaubanduskeskust Tallinna sadamapiirkonnas - Merekeskuse aadressil Mere puiestee 10 ning Lootsi Kaubakeskuse koos Lootsi 8 kinnistuga.

Ettevõtte pressiteates seisab, et ostmise eesmärk on korraldada keskuste edasist juhtimist, uuendamist ning arendamist.

Briti investeerimis- ning nõustamisfirma Aorta Capital Limited poolt korraldatud tehingus osteti varad kohtu ning ajutise pankrotihalduri järelvalve all toimunud endise arendaja ja omaniku Bestok Kinnisvara OÜ võlakohustuste restruktureerimise käigus ning käesolev tehing kujutab endast esimest sellelaadset Saksamaa suletud investeerimisfondi rahapaigutust Eestisse. Arendusprojekt on osa pikaajalisest strateegilisest investeeringust Eestisse, mis Baltimaade juhtiva ning majanduslikult atraktiivseima piirkonnana pakub Saksa fonditurule enim huvi. Tehingut finantseerisid Nordea pank ning LHV pank ja nõustasid ostja poolt advokaadibüroo Tamme Otsmann Ruus Vabamets ning audiitor- ja maksukonsultatsioonifirma Ernst & Young.  Müüjat nõustas advokaadibüroo Entsik & Partnerid.

Varade kaubandusliku arendamisega tegeleb Estnische HafenCity ning tema investorite nimel Aorta kohalik tütarfirma Reval Signet Development OÜ.

Merekeskus on laevaturistide seas suure tuntuse omandanud ja kaubandusliku potentsiaaliga basaarilaadne jaekaubanduskompleks. Lootsi Kaubakeskus asub paekivist Lootsi kvartali südames, mis etapikaupa muudetakse tuntud moebrändidele ning tippklassi teenustele keskendunud kaubanduskeskuseks, teavitas uus omanik oma plaanidest. Lootsi keskusel saab olema tugev suunitlus ka meelelahutusele ja perekesksusele, teenindades Tallinna merevärava 8 miljonit välisturisti, unustamata seejuures ka kohalikke tarbijaid.

Uudis esimesest suurest arengust Lootsi 8 keskuses jõuab avalikkuseni käesoleval nädalal, mil teavitatakse juhtiva Põhja-Euroopa ankurrentniku esmakordsest sisenemisest Eesti turule, kes toob olulise liiklussõlme lähedal asuvasse uudse kontseptsiooniga keskusesse oma kümnenditepikkuse jaekaubanduskogemuse, globaalse ostujõu ning tunnustatud klienditeenindustaseme.

Estnische HafenCity AS (‚EHC‘) on EstnischeHafenCity GmbH & Co KG, mis on Saksa suletud investeerimisfond erainvestoritele, Eesti tütarettevõte. Aorta Capitali poolt esindatuna on EHC sihiks leida Baltimaades oluliste liiklussõlmede läheduses ärikinnisvara, eesmärgiga neid pikaajaliselt juhtida, uuendada ning arendada.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757