Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 24. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaubanduskeskusteks on neid palju nimetada  

Viru Keskuse juht Ants Vasar ütles teemaveebile kaubandus.ee sakslaste sadamapiirkonna kahe kinnistu ostu kommenteerides, et kaubanduskeskusteks on neid kahte täna pisut palju nimetada, kuid igal juhul on see hea uudis.

"Kaubanduse arendamiseks on mõlemad krundid väga hea asukohaga, kesklinna ja sadama vahelisel alal, lisas ta.

Sakslaste tehingu ostuhinnaks oli 9,8 miljonit eurot ning Pindi ja Ernst & Youngi hinnangul on kahe ärikinnisvara turuväärtus kokku 14,3 mln eurot. Sakslased said kaks kinnistut umbes 30 protsenti alla turuväärtuse, selgus emissioonipakkumisest.

Merekeskusele lisab oluliselt potentsiaali tulevane, eelmine aasta Äripäeva Rikaste TOPi võitnud kinnisvaraärimees Hillar Tederi poolt rajatava Admiraliteedikeskuse vahetu naabrus, mille parkla ehitamisega on lubatud alustada juba käesoleval aastal.

Paekivist Lootsi kvartal on omanäoline ja huvitava arhitektuuriga kooslus, mille võib oskuslik arendaja kujundada suurepäraseks meelelahutus- ja ostlemiskohaks nii tallinlastele kui ka turistidele.

Kokkuvõttes märkis Vasar, et see on suurepärane uudis nii tallinlastele kui ka linna külalistele. Kuigi täpsem informatsioon sakslaste plaanide kohta puudub, olen veendunud, et  basaarilaadne nähtus Merekeskuses asendub tunduvalt kliendisõbralikuma ja kaasaegsema kaubandusega. Arenguga  jõuab ehk Lootsi kvartal ka tallinlaste teadvusse ja piirkond hakkab elama ka kohaliku elanikkonna jaoks. Eriti veel kui Eesti turule sisenev Põhja-Euroopa ankurrentnik annab kvartali arengusse oma kogemuse, tuntuse ja tunnustatuse kaudu olulise panuse.

19. aprillil omandas Saksa suletud investeerimisfondi Eesti tütarettevõte Estnische HafenCity AS oma sidusettevõtete kaudu kaks kaubanduskeskust Tallinna sadamapiirkonnas - Merekeskuse aadressil Mere puiestee 10 ning Lootsi Kaubakeskuse koos Lootsi 8 kinnistuga -  eesmärgiga korraldada keskuste edasist juhtimist, uuendamist ning arendamist.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757