Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 22. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raivo Kütt: tänane Eesti automüügi tase on võrreldav 2005. aastaga

Amserv Grupi üks omanikke Raivo Kütt vastas kolmapäeval, 22. augustil kaubandus.ee lugejate küsimustele. Täispikka intervjuud saab vaadata SIIN 

Küsimus: Kas automüüjad võrdlevad praegust olukorda ajalooga ehk näiteks, mis aastas müük praegu on ja kuidas võiks nõudlus edasi kujuneda?

Vastus: Tänane Eesti automüügi tase on võrreldav 2005. aastaga (veidi alla 20 000 uue sõiduauto aastas). Majanduse kasvu ja tarbijate kindlustunde paranemisega loodame kasvu jätkumist selgelt ka 2013. ja 2014. aastal, kuigi kahanevas kasvutempos.

Küsimus: Kui Eestis müük kerkib, siis kuidas on mujal lähiregioonis ja teistes Euroopa riikides laiemalt?

Vastus: Kõiki Euroopa Liidu riike koos vaadeldes on Euroopa uute autode müüginumbrid käesoleva aasta esimeses pooles võrreldes eelmise aasta sama perioodiga langenud ligi 7 protsenti. Suurimas langustrendis on Hispaania, Prantsusmaa ja Itaalia turud. Suurimad kukkujad on lisaks kolmikule veel Kreeka (-41%), Portugal (-42%), Küpros (-20%) ja Sloveenia (-14%). Tuletan meelde, et Eesti turg kukkus masu tingimustes üle 70 protsendi.

Eesti uute autode turg on kasvanud ligi 19 protsenti. Eestist kiiremini on uute autode müük kasvanud vaid Ungaris (ligi 20 protsenti) ja Islandis (ligi 60 protsenti).

Lätis on sõiduautode müük kasvanud samal ajal 6 protsenti ja Leedus vähenenud 6 protsenti.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700