Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 2. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Krediidiinfo: kaubanduses enim patustajaid  

Oktoobrist muutusid värske finantsinfo puudumise tõttu 6611 ettevõtte krediidihinnangud negatiivseks. Enim on nende seas hulgi- ja jaekaubandufirmasid.

Muudatus puudutab Krediidiinfo andmetel siiani positiivse krediidihinnanguga ettevõtteid, mis ei ole esitanud 2011. aasta majandusaruannet. Krediidiinfo andmetel oli eelnevatel aastatel "patustajaid" absoluutarvudes järgmiselt: 2011. a - 7506; 2010. a - 2558 ja 2009.a - 3679 ettevõtet. Negatiivse krediidihinnangu korral on ettevõtte krediidirisk väga kõrge ja sellisele ettevõttele Krediidiinfo krediidiga müüa ei soovita.

Negatiivne krediidihinnang võib mõjutada tarnijaid kehtestama karmimaid krediiditingimusi, kitsendada pangast laenusaamisvõimalusi või jätta ettevõtte ilma mõnest uuest kliendist.

Võlgnevuste vältimiseks soovitame enne tehinguid kontrollida oma klientide, koostööpartnerite ja tarnijate krediidihinnanguid. Krediidiinfo kogemus näitab, et andmete avalikustamisega venitatakse sageli nõrkade majandustulemuste varjamiseks.

Krediidihinnang arvutatakse ettevõtte majandus-, finants- ja maksekommete info põhjal ning seda kasutavad krediidiotsusteks pangandus-, telekommunikatsiooni, kütuse, kaubandus- ja paljude teiste sektorite suuremad krediteerijad.

Krediidihinnangu ümberarvutamine ei puuduta uusi ettevõtteid ega neid, kelle majandusaasta lõpust ei ole möödunud veel kuus kuud.

Krediidiinfo AS aitab Eesti ettevõtetel vältida rahalisi kaotusi, juhtida krediidiriske ja teha automaatseid krediidiotsuseid. Krediidiinfo AS kuulub maailma suurima infoteenuste pakkuja Experian Group ettevõtete hulka, kes tegutseb enam kui 40 riigis üle maailma ning annab tööd 15 500 inimesele. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757