Autor: Rivo Sarapik • 2. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taani muffinikett plaanib Eestisse laieneda

Äsja Riias müügikoha avanud Taani muffinikett Muffins and More kiikab ka Tallinna poole.

"Tallinn on kõigest 300 kilomeetri kaugusel," kommenteeris keti looja, endine IT-konsultant Jack Hansen Äripäeva inglisekeelsele uudiskirjale News2biz.. Abikaasaga kahasse loodud äri plaanis paar esialgu frantsiisilepingute kaudu laiendada, kuid sellega kaasnenuks liiga palju bürokraatiat. Pealegi on tema sõnul Ida-Euroopa äritavade tõttu kindlam äri ise ajada.

"Mina ja mu naine külastame Tallinna oktoobri jooksul ja tavaliselt siis hakkavad mingid asjad juhtuma. Näiteks Londonis käigule järgnes uus tootevalik," selgitas ta.

Riias tegutseb keti kaks poodi, see on Hanseni sõnul ka piir.

"Kui tahad töötada nišis, nagu meie, peab olema teatud hulk inimesi teatud sissetulekuga, et äri õnnestuks. Seega ma kahtlen, kas Riias on veel ruumi kolmandale kohvikule. Seetõttu uusi paiku, nagu näiteks Tallinn, kaalumegi. Samuti oleme mõelnud Hispaania peale, seda peamiselt soodsa ilma tõttu," selgitas ta.

Lisaks kohvikutele juhivad nad ka vaarikakasvatust Riiast 90 km põhjas. Enamus saagist müüdi oma kohvikutes, osa pandi ka muffinitesse.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Heli KünnapasKaubandus.ee toimetajaTel:
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700