Autor: Silja Oja • 8. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Cherry.ee esimene kauplusega vautšeriäri

Teadaolevalt ei ole peale Cherry ei Eestis ega ka välismaal ühelgi vautšerite müügiga tegeleval internetiäril traditsioonilist kauplust, kus oleks võimalik ka kohapeal kaupu soetada.

Eesti juhtiva sotsiaalse ostukeskkonna esinduskaupluses on kohapeal ostmas või internetist soetatud kauba järel alates avamisest oktoobri lõpus käinud tuhandeid inimesi, kirjutas Äripäeva turundusjuhtide uudisveeb best-marketing.ee 

"Otsustasime, et on aeg oma pood avada eelkõige seepärast, et ühes kaupade müügiga meie lehel on tempokalt kasvanud ka vajadus neid inimestele kätte jagada,“ avas poe loomise tagamaid Cherry tegevjuht Priit Tomp.

Tompi sõnul on Cherry mudel selles osas viimase aastaga palju muutunud, et kui aasta eest käegakatsutavaid tooteid ei müüdud ja keskenduti teenustele, siis täna moodustavad need juba ühe suurema kategooria reiside ja muude muude teenuste kõrval. "Kaubamüük on kasvav trend ning kui Cherry esimene kauplus ja väljastuspunkt end õigustavad, siis kaalume ka järgmiste avamist,“ rääkis Tomp.

Lisaks internetis müüdud kauba väljastamisele on võimalik soetada erinevaid tooteid kohapealt. Sortimendi moodustavad esialgu peamiselt majapidamises vajalikud seadmed. „Päris lai valik on kööki tarvilikku – nõudekomplektidest köögikombainideni. Sortimeni panime kokku selle alusel, mida oleme suutnud internetis edukalt müüa ja hinnastanud sarnaselt,“ lisas Cherry tegevjuht.

Cherry kauplus asub Rotermanni kaubamajas, aadressil Rotermanni 5/Roseni 10. Cherry Media gruppi kuuluvad Cherry.ee Eestis, Cherry.lv ja Citylife.lv Lätis ning Beta.lt ning Grupinis.lt Leedus. Ettevõtte 2011. aasta brutokäive oli 12,24 miljonit eurot.

2012. aasta esimese kuue kuuga läks grupis müügiks ühtekokku 12,48 miljoni euro väärtuses vautšereid, mida on üle kahe korra rohkem kui 2011. aasta samal perioodil, teatas firma tänavu juuli keskel.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757