Autor: Aira Tammemäe • 19. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlane asub juhtima Soome alkoäri

Seni Servaali Baltikumi ettevõtteid juhtinud Ertti Hermanson on alates 19. novembrist Soome ühe juhtiva alkohoolsete jookide maaletooja Servaali OY tegevdirektor. 

Servaali Estonia OÜ tegevdirektorina töötanud Andres Laanisto asub juhtima kontserni õllemüüki Baltikumis ning vastutab uues ametis ekspordi eest.

Captol Invest kontserni kuuluv Servaali OY on turuliider imporditavate lahjade alkohoolsete jookide osas Soomes. Viimastel aastatel on tegevust laiendatud Baltikumi, kus edu on saavutatud kvaliteetõllede maaletoojana. „Seni valitses Eesti õlleturgu valdavalt mainstream-õllede segment, peamiselt kohalikud suurtootjad. Viimastel aastatel on sinna lisandunud ühelt poolt low-õllede segment, peamiselt odavad Ida-Europas valmistatud lager tüüpi õlled, oma väga madalate hindadega jaemüügis. Teiselt poolt on tõusev müügitrend premium, super-premium ja special õllede segment, mida võib täna leida väga heas valikus nii pubides, veini/õlle boutique’des, kui ka fine-dining restoranides. Selles tootesegmendis tegutseb Servaali,” kirjeldas Hermanson.

Uues ametis vastutab Hermanson Servaali OY tegevdirektorina kontserni tegevuse eest nii Soomes kui ka Baltikumis.

Servaali OY tooteportfelli kuuluvad premium-õlled, siidrid, veinid, lisaks veel kange alkohol, karastusjoogid ning mineraalveed. "Oleme teadvustanud väga selgelt, kes on premium-, super-premium ja special õllede tarbijad ja  suunanud oma tegevuse fookuse just selle sihtgrupile,” viitas Hermanson ärilist edu toonud strateegiale. 

Ettevõttes töötab 31 müügi- ja turundusspetsialisti. Ettevõtte müügimahuks prognoositakse 2012. aastal üle 16 miljoni liitri. Servaali tegutseb ka kõigis Balti riikides, eksporditurgudel ning Resta Servaali nime all HoReCa seadmete ja mööbli importijana.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070