Autor: Maarit Eerme • 10. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Briis arendab kalakauplustes sotsiaalprojekti

DGM Shipping lõi kalakaupluste võrgu "Briis", kus pakutakse elanikkonna vaesematel kihtidel soodustust.

Detsembri lõpuks kavatseb DGM Shipping avada neli kauplust Ida-Virumaal – Sillamäel, Kohtla-Järvel, Narval ja Ahtmel. Seda sellise arvestusega, et Tallinnas ja Harjumaal juba töötab üle tosina kaupluse „Briis“. Ettevõtte müügipunktide koguarv küünib kuueteistkümneni.

„Analüüsides turu olukorda, tulime järeldusele, et vaatamata küllalt kõrgele konkurentsitasemele on Eestis veel kohta spetsialiseerunud kalakaupluste ketile,“ räägib Briisi müügijuht Kaja Voolas. „Tänane tarbija ei ole adekvaatsete hindadega värske kala ja kalatoodete pakkumisega just ära hellitatud.“

„Paljudes meie kauplustes on see sotsiaalne projekt. Värske kilu ja räim, samuti odavad kalatooted on mõeldud ennekõike elanikkonna vaesemale kihile. Kuigi sortimendis on esindatud ka kallid punase kala liigid ning meie enda firma toodetud „Briisi“ anšoovised ja konservid,“ räägib Kaja Voolas.

Vaatamata sellele, et Eesti on mitmesaja-aastase kalapüügitraditsiooniga mereriik, on pakutava värske toodangu sortiment küllaltki piiratud. Kaja Voolase sõnul püüab Briis saada tõeliselt rahvuslikuks kaubamärgiks, pakkudes tarbijatele nii omatooteid kui värsket kala ja mereande oma partneritelt.

Alates 1994. aastast Maardus tegutsenud kalatöötlemisettevõte DGM Shipping toodab kaubamärgi Briis all anšooviseid oliiviõlis, balti vürtsikilu ja vürtsikilufileesid. 2011. aastal anti nimetatud toodetele märk „Tunnustatud Eesti Maitse“ ja samuti nimetus „Eesti Parim Kalatoode“. Hetkel läheb ekspordiks üle 70 protsendi toodangust. Peamised tarbimisturud on Venemaa, Ukraina ja Läti. Eestis on kaubamärgi Briis konservid esindatud kõigis poekettides.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070