Autor: Romet Kreek • 10. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tesco aktsia tõuseb hea müügi tõttu

Suurbritannia suurim toidukaupade jaemüüja Tesco raporteeris tugevaimast käibekasvust alates 2010. aastast. Aktsia reageeris uudise peale tõusuga.

Tesco aktsia hind on täna tõusnud 3,1 protsenti, 359,95 pennile.

Kompanii Ühendkuningriigis vähemalt aasta aega avatud olnud poodides kasvas kuue nädala müük kuni 5. jaanuarini aastaga 1,8 protsenti. Analüütikud ootasid üheprotsendist müügikasvu.

„Suurbritannia taastumine on kenasti rajal,“ ütles Deutsche Banki analüütik James Collins. „Paranemine on laiapõhjaline, kus kõik poeformaadid ja regioonid näitasid positiivseid võrreldavaid müüginumbreid. Paranemist vedasid toidukaubad.“

Ettevõtte internetis müük kasvas 18 protsenti. 

Tesco turuosa langes 23. detsembril lõppenud 12 nädalal 30,5 protsendile mulluselt 30,6 protsendilt.

Väiksem konkurent J Sainsbury teatas eile kaheksa aasta aeglasermast käibekasvust, kuna Tesco võitleb oma osa tagasi. Marks & Spencer raporteeris pettumust valmistanud kvartali müüginumbrist, lisades et nende poodide toidukaupade müük vaevu kasvas.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700