Autor: Ken Rohelaan • 16. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

H&M-i käive ületas analüütikute prognoose

Euroopa suuruselt teine riidemüüja Hennes & Mauritz (H&M) teatas käibekasvust, mis ületas analüütikute prognoose teist kuud järjest, vahendas Bloomberg.

H&M-i detsembri käive kasvas eelmise aastaga võrreldes 8%, mis ületas SME Direkti prognoositud 5,1%. Vähemalt aasta tegutsenud kaupluste tulu langes 2%, mis on parem kui SME prognoositud 4,1%-line vähenemine. H&M-i novembri tulu ületas ootusi, kui pärast kuu keskpaika jõudis müügile üks uus disaineri kollektsioon.

H&M alustas kuni 50%-liste sooduspakkumiste tegemist enne jõulupühi. JPMorgan Chase ütles novembris, et Saksa tarbijate nõudlus võib nõrgeneda. Tegemist on H&M-i jaoks riskiga, sest firma käibest umbes 23% tuleb just Saksamaalt.

Frankfurdi börsil kohaliku aja järgi kell 17:20 (Eestis kell 18:20) tõusis H&M Hennes & Mauritz AB-i aktsia 2,66%. Aastaga on ettevõtte aktsiahind tõusnud 7,30%.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070