Autor: Laura Mallene • 6. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rautakesko juht: kasv oli oodatud

Aasta lõpetasime enam-vähem oma plaanide kohaselt, kasv oli eeldatud ja oodatud, kommenteeris Rautakesko ASi juhatuse esimees Alo Ivask.

Rautakesko mullune käive ulatus 64 mln euroni, mis tähendas ettevõttele seitsmeprotsendist tõusu. "Kasv oli ootustele vastav. Aastat võib lugeda õnnestunuks. Teame, kuhu edasi saab liikuda, ja teeme selle nimel tööd," sõnas Ivask.

Viimane kvartal oli pisut tagasihoidlikum, ulatudes 16 mln euroni – see tähendas kolmeprotsendilist kasvu. "Täpset põhjust on keeruline öelda," sõnas Ivask. "Meie valdkonnas turg käitus eelmisel aastal selliselt, et esimesel kvartalis olid kasvud protsentides, mida saab kirjutada kahe numbriga. Aasta lõikes tuli see lineaarselt allapoole, aasta lõpus jõudis see viimasel kvartalis kerge miinuseni," rääkis ta.

Üks muutus on Ivaski sõnul turumuutus – inimeste tarbimine selles vallas on selgelt vähenenud.

Mullu kommenteeris ta, et kiisiaeg on kõiki õpetanud tarbijat rohkem raha lugema. Võrreldakse erinevaid pakkumisi, uuritakse, küsitakse rohkem, mis on materjalide omadused, tööriista funktsionaalsus. Tarbijad panustavad tootest rohkem teadasaamisesse, märkis ta.

"Selle hindamine, millist väärtust ma oma raha eest saan, jääb kindlasti samaks. Viimased uudised räägivad sellest, kuidas elektri eest on kõigil – nii majapidamistel kui ettevõtetel. Eks see pingestab survet rahakotile veelgi. Üks trend ongi säästlikkus – teema, millele järjest enam tähelepanu pööratakse," kirjeldas Ivask.

"Laias laastus – EL-i rahadega seotud projektid, mis puudutasid korterelamute renoveerimist. Tõenäoliselt on seal mahu vähenemist oodata. Samas on Eestis elamufond piisavalt vana – kunagi ei kao ära selline asi nagu renoveerimine. Isegi, kui uusehitisi tuleb vähem, siis renoveerimisvajadus tasakaalsutab seda," rääkis ta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Heli KünnapasKaubandus.ee toimetajaTel:
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700