Autor: Anu Jõgi • 12. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome kaubanduskeskustel oli hea aasta

Soome kaubanduskeskuste müük kasvas eelmisel aastal 4,3 protsenti ja ulatus 5,5 miljardi euroni.

Seejuures kasvas külastuste arv vaid 3 protsenti, kokku 335 miljonini.

Ühtlasi suureneb ka kaubanduskeskuste roll tööandjana ja nende tegevus mitmekesistub. Üha rohkem siirdub kaubanduskeskustesse avalikke teenuseid, nagu näiteks tervishoiuteenused või raamatukogud.

Ka bürood ja eluasemed liiguvad tänapäeval järjest rohkem kaubanduskeskuste lähikonda, seda eriti pealinna piirkonnas.

Kokku on Soomes 83 kaubanduskeskust, kus tegutseb 4000 ettevõtet ja 35 000 töötajat.

Majandusanalüütik Maris Lauri teatel kasvas kogu Eesti jaekaubandus eelmisel aastal keskmiselt 8,3%, mis on oluliselt enam kui 2011. aasta 5,5%. "Siiski tuleb kindlasti osutada sellele, et aasta viimastel kuudel vajus kasv 5,1%ni. Suure tõenäosusega väheneb jaekasv vähemalt aasta I pooles veelgi. Langusnumbrid on tõenäolised mootorsõidukite müügiga seotud valdkondades, kuid ka kestvuskaupade müügis," kirjutas Lauri 6. veebruaril.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700