25. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarbijat tüssanud e-pood sattus musta nimekirja

Jaanuaris oli tarbijakaitseametile esitatud 3829 pöördumisest 248 seotud internetikaubandusega. Ühe e-kaubamaja lisas amet ka musta nimekirja.

Tarbijakaebuste komisjon lisas oma kodulehele musta nimekirja e-kaupleja Bedzone OÜ. Tarbijakaitseameti kinnitusel on tegemist juhtumiga, kus tarbija tellis Bedzone OÜ käest voodi, mis lubati kohale tuua nädalaga. Tähtajaks tarbija aga tellitud kaupa kätte ei saanud ning hoolimata lubadustest ei suutnud ettevõtja voodit kohale tuua ka uuteks kokku lepitud aegadeks. Seejärel lubas kaupleja tagastada tasutud summa 30 päeva jooksul või toote kohale toimetada. Vastasel juhul lubas kaupleja tasuda voodi hinna, millele lisanduks iga hilinenud päeva eest 0,1 protsenti viivist.

Komisjon leidis, et ettevõtja rikkus oluliselt lepingut tarbijaga. Kauplejat kohustati hüvitama tarbijale tasutud summa ning maksma viivist iga tähtaja ületanud päeva eest. Pärast kuu aja möödumist ei olnud ettevõtja otsust täitnud.

Jaanuaris pöördusid tarbijad tarbijakaitseameti poole 3829 korral. Peale internetikaubanduse oli inimestel probleeme ka jalatsite (186 pöördumist) ning kaabel-, digi- ja satelliittelevisiooniga (163 pöördumist).

Autor: Marek Mühlberg, Ave Lepik

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700