Autor: Ken Rohelaan • 28. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Kaubamaja tõstis autod ühe katuse alla

Tallinna Kaubamaja tütarfirmad KIA Auto AS ja AS Viking Motors allkirjastasid jagunemislepingud, et korrastada kontserni ettevõtete struktuuri.

Kogu konsterni Eesti automüügitegevus koondatakse AS Viking Motorsi alla, mis müüb Opeleid, Cadillace ja KIAsid. Varem tegeles KIAde müügiga veel KIA Auto tütarühing OÜ Ülemiste Autokeskus, mille osalus kuulub nüüdsest Viking Motorsile.

TKM Auto OÜ, mille kaudu omab Tallinna Kaubamaja KIA Autot ja Viking Motorsit, loob uue ettevõtte nimega OÜ Opti Auto, mis omandab osalused Läti tütarühingust SIA KIA Automobiles ja Leedu tütarühingust UAB KIA Auto. Varem kuulusid nimetatud osalused Lätis ja Leedus KIA Autole. Opti Auto osakapitaliks saab 2500 eurot ning uue firma juhatuse liikmeks saab Jüri Kuusk, kes on ühtlasi TKM Auto ja Viking Motorsi juhatuse liige.

KIA Auto jätkab Baltimaades ainult autode maaletoomisega.

Tallinna Kaubamaja teatel ei oma tütarühingu loomine ja kontserni struktuuri korrastamine jagunemiste läbi mõju kontserni konsolideeritud majandustulemusele. Samuti ei avalda ettevõtte teatel struktureerimine olulist mõju Tallinna Kaubamaja kontserni üldisele tegevusele.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700