Autor: Romet Kreek • 10. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Premia Foodsi suurim käibekasv tuli Lätist

Premia Foods teatas täna börsile, et I kvartali käive kasvas aastaga 6,9% ehk 1,2 mln euro võrra 18,3 miljonile eurole.

Külmutatud toodete käive kasvas 11%, 5,9 mln eurole. Kala ja kalatoodete käive kasvas 7,6%, 8,2 mln eurole. Jäätise käive vähenes 3,6%, 3,6 mln eurole. Allajäämine mullusele tulemusele jäätise osas oli tingitud peamiselt Läti, Leedu ja Venemaa turgude vähenenud käibest. Eesti turul kasvas jäätisekäive 5%.

„Arvestades kõigil sihtturgudel märtsikuus valitsenud arktilisi ilmaolusid võib segmendi tulemusega, eriti Eestis, rahule jääda,“ kirjutas Premia Foodsi juhatuse esimees Kuldar Leis.

Külmutatud toodete käive kasvas Lätis, Leedus ja Venemaal. Eestis jäi tulemus 2012. aasta võrreldava perioodiga samale tasemele.

Kala ja kalatoodetes tuli kasv Soome, Eesti ja Läti turgudelt ning rahaliselt andsid nimetatud riigid käibekasvu võrdse panuse.

Kõige rohkem kasvas käive aasta baasil Lätis: 0,5 miljoni euro ehk 19,5% võrra. Paremuselt teine oli aruandeperioodil Eesti turg 0,4 miljoni euro ehk 8,4%-lise käibekasvuga. Kui Eestis tuli kasv jäätise- ja kalasegmendist ning muudelt teenustelt, siis Läti käibekasv pärines kala- ja külmkaubasegmendist. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070