Autor: Piret Reiljan • 9. mai 2013

Vaata Bauhofi jõhkraid lepingupunkte

Äripäeva käsutuses on ühe hankija 2010. aastal sõlmitud leping Bauhofiga, avaldame selle kõige karmimad punktid.

Järgnevalt toome välja Bauhofi, endise nimega Ehitus Service (ES), hankelepingu punktid, millega ES tahtis hankijate hinnapoliitika enesele allutada. Nende lepingupunktide pärast on Bauhof ja mitmed tema hankijad kriminaaluurimise all.

Punkt 8.1

/…/ Hankija ei tohi ühegi ESi konkurendi suhtes rakendada odavamaid hinnakirjahindu võrreldes ESi suhtes rakendatava hinnakirja hindadega. /…/

Punkt 8.4

Kui Hankija on rakendanud ESi konkurendi suhtes kasvõi ühe kauba osas odavamat hinnakirjahinda võrreldes ESi suhtes rakendatava hinnakirja hinnaga, siis on Hankija kohustatud ESi nõudmisel tasuma ESile leppetrahvina kuni 10% ESi poolt Hankijalt viimase aasta jooksul tellitud kaupade lepingulisest koguhinnast.

Punkt 10.7

/…/ Kui kaupade jaemüüki teostab ka Hankija või isik, kellele Hankijal on oluline mõju (Lepingus nimetatud kui "Hankija jaeväljund"), siis on Hankija kohustatud, Lepingu sõlmimisel või Hankija jaeväljundi avamisel, ESile kirjalikult teatama kaupade müügihinnad Hankija jaeväljundis. Hankija jaeväljundis kaupade tavamüügihindade muutmisest on Hankija kohustatud ESile teatama 14 päeva enne hindade muutmist. Samuti on Hankija kohustatud ESile kirjalikult teatama Hankija jaeväljundis toimuvatest kaupade kampaaniatest ja kaupade kampaania müügihinnad 30 päeva enne kampaania algust. Kui kaupade soovituslikud tavamüügihinnad või soovituslikud kampaania müügihinnad on Hankija jaeväljundis madalamad kui kaupade Hankija poolt antud soovituslikud müügihinnad ESis, siis on Hankija kohustatud ESile hüvitama hinnavahe, mille võrra ES langetab oma müügihinda kaupade osas, et lähendada kaupade ESi müügihinda Hankija jaeväljundi tavamüügihinnale või kampaania müügihinnale. /…/

Punkt 10.8

Kui Hankija viivitab Hankija jaeväljundi müügihindade või kampaania müügihindade ESile teatamisega, siis on Hankija kohustatud ESi esmasel nõudmisel tasuma ESile leppetrahvi 5000 krooni iga teatamisega viivitatud päeva eest.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700