Autor: Maarit Eerme • 28. mai 2013

Maxima küsib kõigilt alkoholi- ja tubakaostjatelt dokumenti

Maxima kaupustes korraldadakse lastekaitsepäeval 1. juunil kampaania, kus isikut tõendavat dokumenti küsitakse kõigilt  selle kauba ostjatelt.

Kampaania eesmärk on juhtida tarbijate ja müüjate tähelepanu alaealiste tubaka- ja alkoholiprobleemile, selgitas Maxima Eesti avalike suhete juht Erkki Erilaid.

. „Olgugi, et ühepäevane, puudutab aktsioon suurt hulka tarbijaid, sest keti kauplusi külastab üle Eesti igal päeval ligi 140 000 inimest, kellest iga viies ostab alkoholi või tubakat,“ rääkis Erilaid.

„Mullu elavat vastukaja pälvinud vanuse kontrollimine toimus märtsis, nüüd korraldame aktsiooni sümboolselt lastekaitsepäeval, sest noorte seas alkoholi ja tubaka tarvitamine on endiselt suur probleem, millega tuleb süsteemselt tegeleda,“ ütles Erilaid

Tervise Arengu Instituudi (TAI) alkoholi tarbimise uuringutest nähtub, et alkoholi on proovinud 16. eluaastaks juba ligi 85% noortest. Ligi pooled 15-16- aastastest noortest tarbivad alkoholi vähemalt korra kuus.

Uuringud tõestavad ka, et alkohoolsed joogid ja tubakas on alaealistele kergelt kättesaadavad.  2011. aastal TAI korraldatud üle-eestilise alkohoolsete jookide testostlemise tulemus näitas, et 18-aastastelt noortelt ei küsitud isikut tõendavat dokumenti 71% ostude korral.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700