Autor: Maarit Eerme • 28. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima küsib kõigilt alkoholi- ja tubakaostjatelt dokumenti

Maxima kaupustes korraldadakse lastekaitsepäeval 1. juunil kampaania, kus isikut tõendavat dokumenti küsitakse kõigilt  selle kauba ostjatelt.

Kampaania eesmärk on juhtida tarbijate ja müüjate tähelepanu alaealiste tubaka- ja alkoholiprobleemile, selgitas Maxima Eesti avalike suhete juht Erkki Erilaid.

. „Olgugi, et ühepäevane, puudutab aktsioon suurt hulka tarbijaid, sest keti kauplusi külastab üle Eesti igal päeval ligi 140 000 inimest, kellest iga viies ostab alkoholi või tubakat,“ rääkis Erilaid.

„Mullu elavat vastukaja pälvinud vanuse kontrollimine toimus märtsis, nüüd korraldame aktsiooni sümboolselt lastekaitsepäeval, sest noorte seas alkoholi ja tubaka tarvitamine on endiselt suur probleem, millega tuleb süsteemselt tegeleda,“ ütles Erilaid

Tervise Arengu Instituudi (TAI) alkoholi tarbimise uuringutest nähtub, et alkoholi on proovinud 16. eluaastaks juba ligi 85% noortest. Ligi pooled 15-16- aastastest noortest tarbivad alkoholi vähemalt korra kuus.

Uuringud tõestavad ka, et alkohoolsed joogid ja tubakas on alaealistele kergelt kättesaadavad.  2011. aastal TAI korraldatud üle-eestilise alkohoolsete jookide testostlemise tulemus näitas, et 18-aastastelt noortelt ei küsitud isikut tõendavat dokumenti 71% ostude korral.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700