• 07.06.13, 12:52
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Mai hinnatõusu vedas toit

Tarbijahinnad kasvasid mais aastases võrdluses 3,3%. Aastatagusest rohkem kulus toidule ja eluasemele.
Kaubad olid 2012. aasta maiga võrreldes 2,8% ja teenused 4,3% kallimad, teatab statistikaamet.
2012. aasta maiga võrreldes mõjutas tarbijahinnaindeksit enim toit, mis andis kogutõusust poole. Sellest omakorda kaks viiendikku andis aastataguse ajaga võrreldes 37% kallim köögivili, neljandiku 27% kallim puuvili ja veel viiendiku 6,1% kallimad liha- ja lihatooted.
Eluasemekulutused andsid kogutõusust üle 40%, millest kaks kolmandikku jäi aastaga 25% kallinenud elektri arvele. Mootorikütus oli 2013. aasta mais 5,6% odavam kui aasta varem. Mullu sama ajaga võrreldes on toidukaupadest enim ehk 80% kallinenud kartul, 41% on kallinenud värske köögivili ja 27% puuvili. Odavnenud on munad (18%) ja kohv (10,6%).
Kaupade ja teenuste administratiivselt reguleeritavad hinnad on eelmise aasta maiga võrreldes tõusnud 0,8% ja mittereguleeritavad hinnad 4,2%.
Aprilliga võrreldes olid mais tarbijahinnaindeksi suurimateks mõjutajateks toidu 1,6%-line kallinemine ning mootorikütuse 4,2%-line ja elektrienergia 5,4%-line odavnemine. Köögivili kallines kuuga 7,3% ja puuvili 4,9% põhjustades kaks kolmandikku toidu kallinemisest. Kuuga kallines porgand 55% ning odavnes tomat 13%.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 01.10.24, 18:25
Müük kasvab, kui kasutad korralikku logistikat
Eesti turul üle 30 aasta tegutsenud Smarten Logistics pakub kolmanda osapoole logistikat ehk 3PL. Me hoolitseme kõige logistikaga seonduva eest: alates laovarude planeerimisest, kaupade vastuvõtust, arvele võtmisest, ladustamisest ning lõpetades nende klientideni toimetamisega. Lähemalt räägib Martin Karolin Smarteni müügiosakonnast.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele