Autor: Sirje Rank • 27. juuni 2013

Ikea looja kolib maksupaost Rootsi tagasi

Maailma suurima sisustuskaubamajade keti Ikea looja ning Euroopa rikkaim mees Ingvar Kamprad kolib tagasi Rootsi, kust ta 1973. aastal maksupõgenikuna Šveitsi kolis.

"Rootsi tagasi kolimisega saan olla lähemal oma perekonnale ja vanadele sõpradele," teatas Kamprad Rootsi raadiole ja ajalehtedele tehtud avalduses. "Pärast seda kui minu armas naine Margaretha umbes poolteist aastat tagasi suri, on vähe seda, mis mind Šveitsis kinni hoiaks," vahendas Bloomberg.

Bloombergi miljardäride indeksi järgi on 87-aastane Kamprad 51,7 miljardi dollariga maailmas jõukuselt neljandal kohal. 1980. aastatel lõi Kamprad Ikea jaoks keerulise omandistruktuuri ning kuna Kamprad seda struktuuri kontrollib, arvestab Bloomberg oma miljardäride indeksis Kampradi jõukust hinnates Ikea väärtuse sinna sisse. Kamprad ise sellise rehkendusega nõus ei ole.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700