Autor: Rainer Saad • 9. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bitcoini rahaautomaat levib üle kogu maailma

Rahamasin, mis aktsepteerib bitcoine, on sel suvel levimas üle kogu maailma, ütles seadme väljatootja Lamassu kaasasutaja Zach Harvey CNBC-le.

„Ma ei taha hetkel numbritega spekuleerida, kui me oleme saanud 80 päringut rohkem kui 40 riigist. Me usume, et aasta lõpuks on meie masinad igal kontinendil,“ ütles Harvey.

Lamassu poolt loodud seade võimaldab valuutat vahetada 15 sekundiga bitcoinideks. Seade aktsepteerib ligi 200 riigi rahatähti. Harvey sõnul on seade mõeldud kohvikutele, restoranidele ja poodidele. „Meie seadmele on erinevaid ärimudeleid, kuid peamine eeldus on üks – võimaldada kõikidel bitcoinide eest tooteid osta,“ ütles ta.

Lamassu Bitcoin Machine peaks välja tulema augusti lõpus ning ühe masina hinnaks on 4000 dollarit.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070