31. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ostukorvi hind tõusuteel

"Üldiselt on hea ilm kaupmeest soosinud ning vähemalt liha ja jäätise müügi üle oleks patt kurta," rääkis Selveri avalike suhete juht Annika Vilu.

Vilu sõnul on müügile kaasa aidanud ka väiksemate linnade kaupluste sortimendi suurendamine ning SelverEkspressi iseteeninduse laienemine Tallinnast välja.

"Samas teevad kliendid väga teadlikke valikuid ning eelistavad sooduspakkumises olevaid tooteid," ütles Vilu. "Seejuures ei otsita mitte odavaid kaupu, vaid kvaliteetseid tooteid, millel on kampaaniahind," lisas ta.

Keskmise ostukorvi hind on Vilu sõnul tõusuteel, osaliselt on see tingitud hinnatõusust.

"Usume, et järgmise kuue kuu tulemusi iseloomustab stabiilsus," toetas Rimi turundusjuht Andrija Lilleoja konjunktuuriinstituudi uuringu kaubandus- ja teenindussektori hinnangut. "Samas ei pääse keegi kindlasti jaekaubandusele iseloomulikust hooajalisest kõikumisest, mis paneb pärast külluslikku suve kõiki sügisel veidi enam pingutama," lisas ta.

Autor: Ave Lepik, Inga Jakobson

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700