Autor: Maarit Eerme • 5. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selveri kogus kohalikelt talumeestelt 600 liitrit õunamahla

Selveri Köök alustas esimese toidutootmisettevõttena Eestis mahemärgistusega magustoidu tootmist, mille tarvis koguti kohalikelt talumeestelt 600 liitrit naturaalset õunamahla.

Mahe õuna-rukkivaht on järg aasta alguses turule toodud mahe toorsalatitele, mis olid samuti esimesed omalaadsed tooted. Mahe magustoidus kasutatakse kodumaist mahenõuetele vastavat õunamahla ja mahe täistera rukkijahu. Mahe sidrunimahl ja toor-roosuhkur tulevad teistest Euroopa riikidest.

„Pealtnäha lihtsa toote valmistamiseks vajaliku koguse kodumaise tooraine varumine osutuks suureks väljakutseks, sest stabiilse tootmismahu tagamiseks tuli põhimõtteliselt kogu Eestis leiduv mahe õunamahl kokku osta“ rääkis toote arendamisega seotud huvitavast seigast köögi tegevjuht Tarmo Küla. Lisades, et kuna enne uut saaki naturaalset õunamahla juurde ei ole võimalik saada, siis hetkel tarnitakse seda Euroopa Liidust.

„Lähtudes müükidest ja degusteerimise käigus saadud tagasisidest, võib tootearenduse hinnata suurepäraseks. Kliendid kiidavad toote puhul head ja tasakaalustatud maitset ning toote tervislikkust,“ rääkis Selveri turundusdirektor Ruth Aarma.

Peaaegu kuu aega müügil olnud mahe õuna-rukkivahu magustoit on klientide poolt hästi vastu võetud. „Juulikuus müüsime umbes 5000 portsjonit uut mahedat magustoitu,“ rääkis Aarma. Lisades, et uue toote müük moodustab pea veerandi kogu Selveri Köögi vahumagustoitute müügist ning näitab stabiilset kasvutrendi.

Aarma sõnul käib hetkel Selveri Köögis kibekiire tootearendus, et sügisel tarbijateni tuua kümneid uusi ja põnevaid tooteid. „Nende hulgas leidub kindlasti ka uusi mahe tooteid väljaspool magustoitude kategooriat,“ kinnitas Aarma.

Selveri Köögis valmib iga päev ligikaudu 15 tonni toitu. Tegu on Baltikumi suurima tsentraalköögiga, mis annab tööd enam kui 250-le inimesele.  Selveri Köök on Selveri tütarettevõtte Kulinaaria OÜ kaubamärk.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757