Autor: Ave Lepik • 25. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tervise fond: e-sigaret võrdne tubakatootega

SA Eesti Tervise Fond tegi sotsiaalministrile ettepaneku võrdsustada e-sigaret tubakatoodetega, keelata toote reklaam, müük alaealistele ja avalikes kohtades suitsetamine ning maksustada nikotiinivedelik aktsiisiga.

E-sigarettide tarbimine on plahvatuslikult kasvanud ka alaealiste seas, kusjuures ilma analüüsita ei ole võimalik kindlaks teha, kas e-sigareti täitevedelik sisaldab nikotiini või mitte, kommenteeris fondi juhatuse esimees Eero Merilind.

"Kui lapsed ühistranspordis e-sigaretti tõmbavad ja neid keelama läinud täiskasvanule ütlevad, et see ei ole keelatud tegevus, siis on selge, et ühiskonnale on vaja selgeid regulatsioone," lisas ta.

Tervise fond rõhutab, et e-sigareti turundajate väitel on tegemist tervislikuma alternatiiviga sigarettidele, kuid tegelikult ei ole uuringuid, mis seda väidet kinnitaksid.

Eesti Tervise Fondi hinnangul tuleb e-sigareti puhul rakendada kõiki tubakatoodetele seatud müügi ja tarbimise piiranguid, mis tähendab muu hulgas müügipiirangut ja tarbimispiirangut alaealistele ning e-sigareti kasutamise keeldu kohtades, kus ka suitsetamine on keelatud.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700