• 25.09.13, 12:49
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Tervise fond: e-sigaret võrdne tubakatootega

SA Eesti Tervise Fond tegi sotsiaalministrile ettepaneku võrdsustada e-sigaret tubakatoodetega, keelata toote reklaam, müük alaealistele ja avalikes kohtades suitsetamine ning maksustada nikotiinivedelik aktsiisiga.
E-sigarettide tarbimine on plahvatuslikult kasvanud ka alaealiste seas, kusjuures ilma analüüsita ei ole võimalik kindlaks teha, kas e-sigareti täitevedelik sisaldab nikotiini või mitte, kommenteeris fondi juhatuse esimees Eero Merilind.
"Kui lapsed ühistranspordis e-sigaretti tõmbavad ja neid keelama läinud täiskasvanule ütlevad, et see ei ole keelatud tegevus, siis on selge, et ühiskonnale on vaja selgeid regulatsioone," lisas ta.
Tervise fond rõhutab, et e-sigareti turundajate väitel on tegemist tervislikuma alternatiiviga sigarettidele, kuid tegelikult ei ole uuringuid, mis seda väidet kinnitaksid.
Eesti Tervise Fondi hinnangul tuleb e-sigareti puhul rakendada kõiki tubakatoodetele seatud müügi ja tarbimise piiranguid, mis tähendab muu hulgas müügipiirangut ja tarbimispiirangut alaealistele ning e-sigareti kasutamise keeldu kohtades, kus ka suitsetamine on keelatud.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 15.10.24, 16:14
Advendikalender: kuidas sai lastele loodud kingikogumikust kõigile mõeldud hitt-toode
Advendikalendrid olid eelmisel sajandil peamiselt lastele turustatud viletsavõitu šokolaadiga kommikarbid, mille aknaid avati igal jõulueelsel päeval, lootuses leida kartongi tagant midagi erilist. Ehk oled tähele pannud, et advendikalendrite valik on poelettidel aga igal aastal järjest mitmekesisemaks muutunud. Oma minikingikogumikega on tulnud turule nii mänguasjatootjad, sokikaupmehed, küünlavalmistajad kui ka ilubrändid.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele