Autor: Ave Lepik • 21. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konkurendid jahivad Swedbanki turuosa

Swedbanki lahkumine järelmaksuturult loob võimalusi Eesti turu ümberjagamiseks, leiab OÜ Kaupmehe Järelmaks juhatuse liige Martin Länts.

Länts, kelle ettevõte pakub Uno kaubamärgi all järelmaksu, kinnitab, et kavatseb oma turuosa suurendamise nimel kindlasti pingutada ja pürgida Swedbanki lahkumise järel valdkonna hinnaliidriks.

Eesti majandus- ja tarbimisharjumuste arengud lubavad prognoosida järgmisteks aastateks järelmaksuturu olulist kasvu, usub Länts. "Kui Eestis ostetakse täna näiteks kodutehnikast ca 20% kogumüügist järelmaksuga, siis Skandinaavia maades on see üle poole suurem ning samasse suunda on ka Eesti turg liikumas. Järelmaksuga ostmist toetavad ka tarbimisharjumused – kodutehnikat ostetakse rohkem ja seda vahetatakse sagedamini. Telerit ei osteta enam peresse põlvkondadeks," märkis Länts. Kõige sagedamini ostetakse tema sõnul kodumasinaid, olmeelektroonikat, mööblit ja ehituskaupu.

Swedbank teatas, et lõpetab uuest aastast tegevuse järelmaksuturul. Praegu tegutseb Eesti järelmaksuturul lisaks 35protsendilise turuosaga Swedbankile veel Uno Järelmaks, Liisi.ee, Cofi ja LHV pank, kelle turuosa jääb kõigil 15-20 protsendi piiresse.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700