Küsimus "Kas Eesti toidutööstus valmistab kräppi?" tuleb ikka ja jälle teemaks erinevates toidu kvaliteeti ja tervislikkust puudutavates arvamusavaldustes.
Seisukohti ja hoiakuid on erinevaid, mis sageli tekitavad tarbijates segadust ja hirmu – keda voi mida usaldada? Toiduliit korraldab täna selleteemalise ümarlaua.
Sõna saavad erinevad osapooled toiduteadlastest tarbijani: TTÜ toiduinstituudi juht Raivo Vokk, pollumajandusministeeriumi toiduohutuse osakonna juhataja Martin Minjajev, ajakirja Mari toidurubriigi toimetaja Tuuli Mathisen, Selveri juht Andres Heinver, Atria Eesti juht Olle Horm, Tervise Arengu Instituudi spetsialist Anneli Sammel, toiduliidu juht Sirje Potisepp, veterinaar- ja toiduameti toiduosakonna juhataja Heneli Lamp ja perearst Anneli Talvik.
Seotud lood
Valdav osa toitumisalasest teavitustööst on jäänud toidutööstuste teha, sest riigil napib selleks raha.
Toidu kvaliteedi puhul on oluline selle ohutus ja meie poodides müüdav toit on ohutu, kinnitas toiduliidu kvaliteediteemalisel ümarlaual Tiina Mällo toidu- ja veterinaarametist.
Coca-Cola HBC Eesti AS tegevus lõi Eesti riigi majandusele 2023. aastal ligikaudu 25 miljonit eurot lisandväärtust, selgub ettevõtte hiljutisest
jätkusuutlikkuse aruandest.