Autor: Raido Neemre • 11. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Börs: jaemüüjate tulemuste ootuses turud tõusid

USA börs oli täna positiivselt meelestatud ning Dow Jonesi indeks jätkas oma rekordilist kasvu kui Wall Street ootab sellel nädalal tulemuste avalikustamist jäemüüjatelt nagu Wal-Mart ja Macy’s, et saada ülevaade tarbijate kulutustest.

„Ettevõtete kasumid on olnud head ning väljavaade, et Föderaalreserv on lähituleviku osas ootel, saavad USA tarbijad rahulikult pühadeajaks valmistuda,” ütles Cornerstone Wealth Management investeerimisjuht Alan Skrainka. „Jaemüüjate tulemused saavad suure tõenäosusega olema head ja peegeldavad praegust majandusseisu,” lisas investor.

Dow Jones kasvas täna 0,07% 15 773 punktini. Nasdaq tegi 0,01% tõusu 3919 punktile. S&P 500 jõudis 0,07% tõusu najal 1771 punktini. “Ma usun, et turud on jätkuvalt tõusuteel, mõningate pisiparandustega, kuid minu siht jääb 1800 S&P juurde aasta lõpuks,” ütles Rockwell Global Capitali analüütik Peter Cardillo.

“Turg arvestab faktiga,  et võimalused võlakirjade ostu programmi kärpimiseks detsembris on 70-80 protsenti ning tunneli lõpus paistab suurenev majanduskasv,” märkis Cardillo. “Me jõuame lähemale kärpimaks 5 või 6 miljardi dollarit ja ma ei arva, et see oleks suurem,” lisas Cardillo, viidates oma hinnangule Föderaalreservi kärpekava osas kui alustatakse viimase 85 miljardi dollari suuruse igakuise võlakirjaprogrammi kärpimist.

Cardillole oponeerib aga Skrainka Cornerstrone Wealth Management-ist, kelle kohaselt Föderaalreserv ei võta oma stiimuleid enne 2014. aastat tagasi.

Seda eelkõige seetõttu, et Ben Bernanke tõenäoline mantlipärija Föderaalreservi juhina, Janet Yellen, “ei kavatse oma esimest koosolekut enne märtsi pidada”, märkis Skrainka

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757