6. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Süda Maja atakk

Tallinna lähedale suurt Ameerikanurga logistikaparki rajada plaaninud Süda Maja omanikud loobivad teineteise suunas karme süüdistusi. Esmaspäeval arutab kohus Süda Maja pankrotti ja võimalik, et sekkuma peavad ka majanduskuritegude uurijad.

Süda Maja suurim osanik Andres Järving süüdistab ettevõtte endist juhti Veiko Murrustet firmast raha kantimises. Murruste hinnangul üritab aga hoopis Järving ettevõtte pankrotti kuritarvitada.

Süda Maja kontor asub Tallinnas Roosikrantsi tänaval. All valvelauas satub valvuritädi korraks kimbatusse, kui uurime, kuhu peaksime minema, et kohtuda Süda Maja juhiga. Küsib, kas läheme uue või vana juhi juurde? Et üks istub üleval kontoris ja teine siin all. Küsin valvuritädilt, et kas juhid teineteist koridori peal ka teretavad, mille peale ta raputab vaikides pead.

Meie läheme üles vanasse kontorisse. Ruum võtab meid vastu inimtühja vaikusega. Tühjad lauad ja toolid. Süda Maja vana juht Veiko Murruste on ärritunud, kontoris valitsevat tühjust ta pildistada ei luba. Murruste ütles telefonis kaks päeva varem, et Süda Maja pankrot on kuritahtlik.

Murruste hinnangul on tihe rebimine kaubandusturul tekitanud olukorra, kus tugevamad jäävad ellu ja nõrgemad sõelutakse välja. Või siis lihtsalt mõned jäävad ellu ja teistel ei lasta ellu jääda.

Mis juhtus Süda Majas ja miks kaks endist kamraadi pöördumatult tülli on pööranud, loe tänasest Äripäevast.

Autor: Ave Lepik, Kaisa Gabral

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Heli KünnapasKaubandus.ee toimetajaTel:
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700