18. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Olympic maksis Rakvere Põhjakeskusele valuraha

Kasiinofirma Olympic kaotas tänavu riigikohtus üürilepinguvaidluse Rakvere Põhjakeskusega, mis kuulub ettevõtjale Toonart Rääskile ning kohustus viimasele maksma üle 385 000 euro trahviraha.

Olympic sulges masu ajal osa kasiinosid. Üheks ootamatult tegevuse lõpetanud filiaaliks oli ka Rakvere Põhjakeskuse kasiino. Keskuse osanik Toonart Rääsk kaebas aga kasiinofirma tähtajalise lepingu rikkumise pärast kohtusse ja väljus 2009. aastal alanud vaidlusest ligi poole miljoni eurose valurahaga.

"Meil oli üks arvamus ja neil teine. Meie rõõmuks ja südamerahuks ütlesid nii ringkonnakohus kui ka riigikohus, et seekord oli meil õigus," vastas Rääsk küsimusele, kuidas neil õnnestus kohtuvaidluses seljatada selline hiid nagu Olympic.

"Selle lepingu lõpetamisega ei tahtnud nad meile midagi halba, nad panid üle Baltikumi kümneid kasiinosid kinni. See oli selline hetk. Iga kinnipaneku kahjud üritati viia miinimumi ja igaüks üritas kehtivat lepingut enda vaatevinklist tõlgendada," lisas Rääsk.

Tema hinnangul tasub lepingud alati väga täpselt üle vaadata, sest tavaliselt paneb jõujooned paika see, kellel on lepingu vastu väiksem huvi. "Nemad tahtsid kangesti ise meile tulla, mitte meie ei tahtnud neid. Eks see leping oligi tehtud neile piisavalt siduv," rääkis Rääsk.

Loe Olympicu juhi Madis Jäägeri ja Soraineni vandeadvokaadi Urmas Volensi kommentaare kolmapäevasest, 18.detsembri Äripäevast.

Autor: Indrek Kald, Kaisa Gabral

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700