Autor: Maarit Eerme • 27. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selveri käive kasvas pühadeperioodil10 protsenti

Selver teatas, et võrreldes eelmise aasta sama nädalaga kasvas nende kaupluste käive ligi 10 protsenti.  

Jõulude müügiedetabeli esiviisikusse kuuluvad tänavu mandariin, sea kaelakarbonaad, Viru Valge viin, Martini Asti vahuvein ning vikerforellifilee. Suurima müügiga päevaks kujunes ülekaalukalt 23. detsember, millele järgnesid 21. detsember ja 20. detsember. Jõululauale pandi tänavu varasemast rohkem sealiha, samas verivorsti ja kala osatähtsus mullusega võrreldes vähenes.

„Tänavu jäid jõulud nädala sisse ning ostud jaotusid pikemale perioodile,“ rääkis Selveri keti juht Andres Heinver. „Rikkalik jõululaud on nii eestlase kui venelase jaoks tähtis, selle nimel pingutatakse ning ollakse nõus pigem järgmistel kuudel kokku hoidma. Seda kinnitab ka gurmeetoodete üha kasvav populaarsus,“ tõdes ta. „Ostud kinnitavad, et enamik inimesi teeb ise süüa, aga kui viimastel aastatel on pidevalt kasvanud kala ja linnuliha osatähtsus jõululaual, siis tänavu on teinud suure hüppe üles just sealiha.“

Tööstuskaupadest osteti kõige enam kalmuküünlaid, üle 80 000 ühiku. Nendele järgnesid kinkekotid ja –paberid, postkaardid ning dekoratiivküünlad.

Jõulukingid olid ka tänavu praktilised, eriti populaarsed olid raamatud, mänguasjad, toidunõud ja kodukaubad. Jõulueelsel nädalal kerkis raamatumüügi tippu Tuuli Roosma „Meie aasta Siberis“, DVD-dest osteti kõige enam „Kertu“ ja „Mandariinid“ filme. Müügikasvu tegid ka veinipokaalid, serviisid ning malmpotid. Lastele kingiti kõige sagedamini Fisher Price mängutünne, legosid ning Barbie ja Monster High nukke. Lisaks telliti kinkepakke ka toidust ja joogist – firmade ja eraisikute tellimusel pandi kokku tuhandeid kinkepakke.

„Jõulukingid on väga praktilised, juhuslikke oste tehakse vähe,“ rääkis kingivalikust Heinver.

Võrreldes eelmise aasta sama nädalaga kasvas Selveri käive ligi 10 protsenti.

Eesti kapitalil Selveri jaeketti kuulub 43 kauplust erinevates Eesti piirkondades. Selveri kett kuulub börsiettevõtte Tallinna Kaubamaja kontserni. Selver annab tööd 2300 inimesele.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700