Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 13. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rigas Miesnieks on Läti enimmüüdud bränd

Rakvere Lihakombinaadi tütarettevõttele kuuluv bränd Rigas Miesnieks on juba teist aastat järjest Läti enimmüüdud bränd.

Ajakirja Forbes Läti väljaanne järjestas tarbekaupade seas 30 enimmüüdud brändi ning Rigas Miesnieks on juba teist aastat järjest populaarseim bränd Lätis. Sarnaselt eelmisele aastale koosnes edetabel ainult Lätis toodetud või spetsiaalselt Läti turule arendatud brändidest. Edetabel pandi kokku vastavalt brändide müügikäibele jaehindades 2013. aastal.

Lihatööstused moodustasid TOP 30 brändi kogu müügikäibele tuginedes juhtiva tööstusharu ning võrreldes eelmise aastaga oli kogu müügikäive tõusnud kokku 5%. Juhtivate brändide seas oli peale Rigas Miesnieksi ka teisi lihatööstusi ja brände nagu Rezekne ja Nakotne ning linnulihabrändi Kekava. “On väga positiivne, et lihatööstused moodustavad Läti tööstusest ja kaubandusest sedavõrd suure osa ning, et just lihatoodetele kuulub kindel koht Läti tarbijate ostukorvis. Öeldakse, et “tarbijad hääletavad oma rahakotiga” ning Rigas Miesnieks on siin kindel võitja,” ütles Rakvere juhatuse esimees Teet Soorm.

“Oleme selle saavutuse üle väga uhked ja on rõõm tõdeda, et meie pikaaegne kogemus ning parimad töötaja aitavad hoida ja järjest tugevdada meie juhtpositsiooni Läti turul, kus oleme tänaseks saavutanud kahe brändiga –  Rigas Miesnieks ja Jelgava – kõige tugevama valmistoodete tootja positsiooni. Minu tänusõnad ja õnnesoovid kogu Rigas Miesnieksi meeskonnale ning erilised tänusõnad tegevdirektor Janek Kalbinile ja tootmisjuht Priit Dreimannile tehtud tubli töö ja panuse eest,” lisas Soorm. 

Rigas Miesnieks on olnud Läti juhtiv lihatoodete brand juba aastakümneid ning tarbijate poolt eriti armastatud laia tootevaliku, suurepärase maitse ja kõrge kvaliteedi poolest. Üle 90 aasta kogemusi ja kõrgelt kvalifikatsiooniga spetsialistid võimaldavad võtta Rigas Miesnieksil lihatööstuse juhtpositsiooni ja näidata teed ka teistele. Rigas Miesnieks omab umbes 30% Läti lihatoodete turust ja on selge turuliider viinerite, keeduvorstide ja hakktoodete kategoorias.

AS Rakvere Lihakombinaat on Eesti suurim toiduainetööstuse ettevõte, mis kuulub HKScan kontserni. HKScan on Põhjamaade juhtiv lihaekspert kes toodab, müüb ja turustab tugevate kaubamärkide all sea- veise- ja linnuliha, töödeldud liha ning valmistoite. HKScan Grupi 2013. aasta netokäive oli 2,5 miljardit eurot ning kontsernis töötas ligi 11 000 töötajat.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757