Autor: Romet Kreek • 22. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Villeroy & Boch kasvatas hoogsalt kasumit

Saksamaa nõude ja vannitoasisustuse tootja Villeroy & Boch teatas täna I kvartali aastasest 26,5% kasumikasvust.

Villeroy & Boch müük Baltikumis kasvas I kvartalis aastaga 8%, teatas ettevõte Äripäevale. "Esimeses kvartalis genereerisime Baltikumis umbes kahe miljoni eurose käibe, mis kasvas aastaga 8%, ütles ettevõtte investor- ja meediasuhete töötaja Sven Köpsel. “Enamus käibest tuli vannitoasisustuse müügist.”

Ettevõtte esimese kvartali puhaskasumiks kujunes 4,3 mln eurot. Käive kasvas 5,1 protsenti 193 miljonile eurole. Saksamaal kasvas käive 8,7 protsenti 59 miljonile eurole ja välismaal 3,6 protsenti 134 miljonile eurole.

Akstia hind kasvab

Aktsia regeeris täna eelturul 3,6% tõusuga. Neljapäeval tõusis aktsia hind 0,9%, 11,115 eurole. Aastaga on aktsia hind tõusnud 37,5%. Tööstusriikide majanduse paranemine esimeses kvartalis jätkus, kirjutas Villeroy & Boch börsiteates. Lisaks Saksamaale on majandus kasvamas ka paljudes teistes euroala riikides, mis toetab eratarbimise kasvu. Hiinas ja mõnedes teistes arenevates majandustes toimusid nõrgemad arengud. USAs mõjus majandusele negatiivselt ebatavaliselt külm ilm.

„Meil on hea meel selle aasta positiivse alguse üle,“ ütles ettevõtte juhatuse esimees Frank Göring. „Eriti seetõttu, et mõlemad üksused on andnud panuse käibekasvu nii Saksamaal kui ka mujal.“ Tänavuseks aastaks ootab ettevõte jätkuvalt mõõdukat majanduskasvu, kuid Ukraina sündmuste arengud on ettearvamatud ja võivad anda põhjust muretsemiseks.

„Täiendavate majandussanktsioonide kehtestamine EL ja USA poolt võivad anda tagasilöögi meie käibele ja kasumile Venemaal ja ka üldisemalt Euroopas,“ teatas ettevõte. „Me jääme oma aastaeesmärgi juurde kasvatada puhaskasumit 3-5%,“ teatas kompanii. „Ootame tegevuskasumi  üle keskmise (s.t. enam kui 5%) kasvu.“

Villeroy & Boch vannitoa üksuse käive kasvas 5,8%, 123,8 mln eurole. Oluline kasv (8,7%) toimus Saksamaal. Olulistest turgudest tegid tugeva kasvu Hiina (43%) ja Venemaa (28,3%), kuid ka Ida-Euroopa (17,6%) ja Rootsi (8,5%). USAs kukkus käive 35,5%, Itaalias 21,7%, Taanis 15,1% ja Mehhikos 16,4%.

Lauanõude üksuse käive kasvas 3,7%, 69,2 mln eurole. Ka siin vedas kasvu Saksamaa (7,6%). Poolas kasvas üksuse käive 20,9%, Austrias 15,3% ja Beneluxi maades 8%. Lähis-Idas kasvas käive 50,5%. Austraalias vähenes käive 15,5% ja Itaalias 8,9%.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757