12. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ralph Lauren tuleviku osas pessimistlik

Tugeva hulgimüügi toel teatas moelooja Ralph Lauren headest esimese kvartali tulemustest, kuigi käesolevaks kvartaliks ootab firma prognoositud väiksemat käivet.

Aasta esimese kolme kuuga teenis Lauren puhaskasumina 153 miljonit dollarit ehk 1,68 dollarit aktsia kohta, vahendab MarketWatch. Aasta tagasi oli firma kasum 127 miljonit. Analüütikud ootasid kasumiks 1,63 senti aktsia kohta.

Moelooja kolme kuu käive kasvas aastases võrdluses 14% ja kerkis 1,87 miljardi dollarini. Firma enda käibe kasvu prognoos oli 10% kuni 12%.

Käibe kasvu taga oli firma hulgimüük, mille müügitulud kasvasid aastaga 24%, 983 miljoni dollarini. Firma sõnul aitas kasvule kaasa hea müük Põhja- ja Lõuna-Ameerikas ning Euroopas.

Käesolevaks kvartaliks prognoosib firma käibe kasvamist 3-5% jagu, mis jääb selgelt alla analüütikute oodatud 10% käibe kasvule. Majandusaasta peale ootab firma käibe kasvamist 6-8% ning analüütikud 8%.

Päeva esimeses pooles on Ralph Laureni aktsia New Yorgi börsil odavnenud 2,5%, kukkudes 148,2 dollarini. Aasta algusest on aktsia 16% miinuses.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757