Autor: Maarit Eerme • 2. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima Grupé saab uue juhi

Alates 3. juunist asub Maxima Grupé juhi kohale praegune turundusdirektor Neringa Janaviciute. Ettevõtte senine peadirektor Mindaugas Bagdonavicius jätkab Maxima Grupé valdusfirma Vilniaus Prekyba juhatuse esimehena.

Maxima Grupé korraldab jaemüügi ettevõtete tegevust Leedus, Lätis, Eestis, Poolas ja Bulgaarias. “Maxima Grupé on loonud suure ja eduka rahvusvahelise jaekauplusteketi. Arvestades ettevõtte pikaajalist strateegiat oleme otsustanud paremini defineerida ettevõtte tegevuse, vastutuse ning prioriteedid,” ütles valdusfirma Vilniaus Prekyba juhatuse esimees Mindaugas Bagdonavicius.

Neringa Janaviciute on Vilniaus Prekyba ettevõtetes töötanud juba alates 1994. aastast, alustades oma karjääri kommertsdirektorina. Hiljem töötas ta Maxima grupi ettevõtete müügi- ja turundusosakondades. 2002. aastal avas ta Vilniaus Akropolise juhina Baltikumi suurima kaubanduskeskuse Akropolis. Viimased kuus aastat on ta töötanud Maxima grupi ettevõtete turundusdirektorina ning olnud ettevõtte direktoraadi liige.

„Olen tänulik usalduse eest, mis mulle on omistatud ning olen valmis panustama ettevõtte jätkuvasse edusse. Minu peamised eesmärgid hõlmavad grupi ettevõtete jätkuvat kasvatamist, rahvusvahelise kompetentsi, juhtimise ning maine tugevdamist ning Maxima Grupé strateegiliste eesmärkide saavutamist,” ütles Janaviciute.

Tänavu aprillis Maxima Grupé valdusfirma Vilniaus Prekyba juhatuse esimeheks saanud Bagdonavicius vastutab ka Akropolis grupi ettevõtete tegevuse eest ja koordineerib jaekaubanduse arendamist Hispaanias.

2007. aastal loodud Maxima Grupé juhib jaemüügiettevõtete tegevust Leedus, Lätis, Eestis, Poolas ja Bulgaarias. 2013. aasta lõpus tegutses nendes riikides kokku 508 Maxima X, Maxima XX, Maxima XXX, Aldik, ja T-Market kauplust, neist 230 Leedus, 144 Lätis, 71 Eestis, 42 Bulgaarias ning 21 Poolas. Kõikides riikides kokku annab Maxima Grupé tööd ligi 30 000 inimesele. 2013. aastal tõusis Maxima Grupé konsolideeritud käive 5,9 protsenti ehk 2,519 miljardit euroni ilma käibemaksuta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757