Autor: Mait Kraun • 4. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alibaba möödus turuväärtuselt Wal-Martist

Kui aktsiad tegid kaks nädalat tagasi tugevat langust, teatasid mitmed eksperdid, et Alibaba aktsiaemissioon 19. septembril võis tähendada pullituru lõppemist, vahendab CNN Money.

Seda aga pole juhtunud. Aktsiad on tõusnud ettevõtete heade tulemuste ajendil uute rekorditeni. S&P500 ning Dow Jones indeksid jõudsid reedel kõigi aegade tippu. Üks tõusuaktsiatest on aga just Alibaba.

Hiina e-kaubandusettevõte tõusnud esimese kauplemispäeva sulgemishinnast 7 protsenti kõrgemale ning kaupleb 20 protsenti kõrgemal oma kõige madalamast tasemest. Täna on aktsia tõusnud 3 protsenti ning saavutanud kõrgeima taseme alates emissioonist.

Tänu tänasele rallile on Alibaba nüüd väärt rohkem kui tuntud jaekaubandushiid Wal-Mart.

Alibabal on nüüd aga aeg tõestada, et aktsia on õiglaselt hinnatud – homme hommikul tulevad välja ettevõtte esimesed emissioonijärgsed kvartalitulemused.

Analüütikud ootavad ettevõtte kasumiks 970 miljonit dollarit ehk 44 senti aktsia kohta, selgub FactSet andmetest. Wall Street ennustab, et müük kasvab 45 protsenti 2,6 miljardi dollarini.

Arvestades seda, mida aktsia on varasemalt teinud (tõusis näiteks esimesel kauplemispäeval 38%), siis ootused on ilmselgelt väga kõrged.

See pakub võimaluse ka Alibaba aktsia pealt teenida. Tõenäoliselt on vaja oodatust paremaid tulemusi, et aktsia tugevalt tõusma panna. Peamiselt hoiavad analüütikud silma peal Alibaba mobiiliäri käekäigul.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757