Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 21. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaapanlastele pakub Eestis huvi kinnisvara ja jae- ning hulgikaubandus 

Eesti Panga andmetel on 2014. aasta septembri seisuga Jaapanist Eestisse tehtud otseinvesteeringuid ligi 7,7 miljoni euro eest ning peamiselt on need suunatud kinnisvara-alasesse tegevusse ning hulgi- ja jaekaubandusse.

Jaapani investorite huvi Eesti vastu on siiani olnud suhteliselt väike, tõdes väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling, kes kohtus Tokios Jaapani rahandusministeeriumi ning majandus- ja kaubandusministeeriumi esindajate ning Jaapani parlamendi Jaapani-Eesti sõprusrühma liikmetega.

Ministeeriumi teates seisis, et Eesti ja Jaapani majandussuhted on siiski hästi arenenud. Viimastel aastatel on kaubavahetuse saldo Jaapaniga positiivne. 2014. aasta kümne kuu jooksul oli kaubavahetuse kogukäive 67 miljonit eurot, millest eksport moodustas 47 miljonit ja import 20 miljonit eurot.

Sulling tõstis kohtumisel Tokios Jaapani kõrgete ametnikega esile ka topeltmaksustamise vältimise leppe tähtsuse Eesti jaoks.

„Eesti ettevõtete jaoks on väga oluline, et Eesti ja Jaapani vahel saaks sõlmitud topeltmaksustamise vältimise leping, mis soodustaks oluliselt kahe riigi vahelisi investeeringuid,“ ütles väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling. Tema sõnul on lepe oluline ka Euroopa Liidu ja Jaapani vabakaubanduskõneluste kontekstis, et Eesti ei satuks võrreldes teiste Euroopa Liidu riikidega ebavõrdesse seisu.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700