Autor: Signe Rummo • 12. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Strateegiline abimees igale juhile

Raamat „50 edumudelit“ koondab endasse mudelite raudvara, millest enamik tugineb laialt tuntud ja tunnustatud ning ajahambale hästi vastu pidanud populaarsetele strateegiatele.

Raamatus on mudelid tabavalt ja lühidalt lahti seletatud ning iga mudelit illustreerib näitlik skeem, mis aitab küsimusi ja nende lahendamise põhimõtteid visualiseerida.

Iga päev tuleb meil vastu võtta pisikesi otsuseid. Kuid nende kohal kõrguvad ka veel keerulisemad küsimused: kuidas motiveerida oma meeskonda? kuidas töötada tõhusamalt? või mis on õieti see pika saba mudel, millest alailma räägitakse? Mudelid aitavad luua süsteemi ja selle abil keerulist olukorda lihtsustada. Need aitavad müra seest välja selekteerida, mis on oluline, ja sellele keskenduda. Mikael Krogeruse ja Roman Tschäppeleri raamatust leiab nii Pareto printsiibi, mis väidab, et 20% firma klientidest toovad 80% tulu, kui ka pika saba mudeli, mis näitab, et äri kandub sinna, kus ühetaolisuse asemel valitseb mitmekesisus. Turulünkade mudel aitab välja selgitada häid turunišše. Lisaks kohtute selliste tuntud põhimõtetega nagu Pareto printsiip ja vangi dilemma, ning leiate eest Warren Buffeti ajaplaneerimise meetodi.See raamat on ideaalne abiline paindlikule mõtlejale. Mudelid ei paku valmis, standardiseeritud lahendusi, nagu võiks ehk esmapilgul arvata. Vastupidi, need ärgitavad mõtlema, et paremini mõista ennast ja teisi ning teha õigeid valikuid.

Turundusspetsialist Hando Sinisalu soovitab: „Seda raamatut võib lugeda ikka ja jälle, uuesti ja uuesti. Ja kui olete olukorras, kus ei suuda otsustada, leiab raamatust kindlasti abi.“

Tutvu raamatuga

SIIN.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070