Autor: Rainer Saad • 25. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Heinz ja Kraft Foods ühinevad

USA toidugigandid Heinz ja Kraft Foods ühinevad ning loovad Ühendriikide suuruselt kolmanda toidufirma.

Tehingu taga oli Brasiilia investeerimisfirma 3G Capital ja miljardärist investor Warren Buffett. Tehingu tulemusena saavad Krafti aktsionärid lisadividende 16,50 dollarit aktsia kohta. Kokku makstakse lisadividende 10 miljardit dollarit ja seda rahastavad Berkshire Hathaway ja 3G Capital.

Uue ettevõtte nimeks saab Kraft Heinz Company. Krafti aktsia on eelturul tõusnud 78,75 dollarit, mis on peaaegu 30% rohkem eilsest sulgemishinnast.

„Olen vaimustatud, et saan tuua need kaks võidukat ettevõtet ja nende ikoonilised tootemargid kokku,“ ütles Buffett.

3G Capitali juhtivpartner Alex Behring ütles, et mõlema ettevõtte ühendamisega luuakse tugev rahvusvaheline kasvuplatvorm. 3G Capital ostis 2013. aastal koos Warren Buffettiga ära 23 miljardi dollariga ketšupitootja H.J. Heinz.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Heli KünnapasKaubandus.ee toimetajaTel:
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700