Autor: Virge Haavasalu • 30. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Iga kolmas rõivakauplus nuriseb

Konjunktuuriinstituudi värske majandusbaromeetri järgi hindas märtsis 15% kaubandussektori ettevõtteist majandusolukorda halvaks, kusjuures kõige rahulolematumad olid rõivakauplused, millest iga kolmas nurises olukorra üle.

Baromeetri järgi on jaekaubandusettevõtete viimase kolme kuu müük läinud antud sesooni kohta rahuldavalt, kuid võrreldes eelnevate kuudega ja eelmise aasta märtsiga on rohkem väheneva müügiga kauplusi. 18% kauplustel on varud hooaja kohta liialt suured ja seetõttu ollakse ka uute tellimustega ettevaatlikumad.

Järgneval kolmel kuul ootab müügi kasvu 56% kaupluste juhte. Ärikonjunktuuri tervikuna hinnatakse kaubandussektoris praegu peamiselt rahuldavaks (nii arvas 73% ettevõtete juhte), kuid 15% ettevõtteid hindas konjunktuuri halvaks. Kõige rahulolematumad on siin garderoobikauplused, millest iga kolmas hindas ärikonjunktuuri halvaks. Juhtide hinnangud ärikonjunktuurile 6 kuu pärast on positiivsed.

Loe Äripäevast, kas tarbijate kindlustunne paranes märtsis ning miks vähendati majutusettevõtete töötajate arvu.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070