Autor: Virge Haavasalu • 30. märts 2015

Iga kolmas rõivakauplus nuriseb

Konjunktuuriinstituudi värske majandusbaromeetri järgi hindas märtsis 15% kaubandussektori ettevõtteist majandusolukorda halvaks, kusjuures kõige rahulolematumad olid rõivakauplused, millest iga kolmas nurises olukorra üle.

Baromeetri järgi on jaekaubandusettevõtete viimase kolme kuu müük läinud antud sesooni kohta rahuldavalt, kuid võrreldes eelnevate kuudega ja eelmise aasta märtsiga on rohkem väheneva müügiga kauplusi. 18% kauplustel on varud hooaja kohta liialt suured ja seetõttu ollakse ka uute tellimustega ettevaatlikumad.

Järgneval kolmel kuul ootab müügi kasvu 56% kaupluste juhte. Ärikonjunktuuri tervikuna hinnatakse kaubandussektoris praegu peamiselt rahuldavaks (nii arvas 73% ettevõtete juhte), kuid 15% ettevõtteid hindas konjunktuuri halvaks. Kõige rahulolematumad on siin garderoobikauplused, millest iga kolmas hindas ärikonjunktuuri halvaks. Juhtide hinnangud ärikonjunktuurile 6 kuu pärast on positiivsed.

Loe Äripäevast, kas tarbijate kindlustunne paranes märtsis ning miks vähendati majutusettevõtete töötajate arvu.

 

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700