Autor: Maarit Eerme • 26. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lidl on säästlike soomlaste ostueelistustes jätkuvalt kõrgel kohal

Kuigi Soome juhtivad supermarketi ketid on viimasel ajal omatoodete hindu alla lasknud, hoiab säästlike soomlaste ostueelistustes jätkuvalt esikohta hoopis Saksa päritolu Lidl, kirjutab tarbija24.postimees.ee.

Yle hinnavõrdluse kohaselt hoiab eelmise aastaga võrreldes Lidlist ostev soomlane ostukorvi pealt kokku viis eurot, samal ajal kui S Groupi kaupluse Rainbow toodete ostja säästab 49 eurot ja Kesko Pirkka toodete ostja 24 eurot.

"Me oleme hindasid saanud langetada seetõttu, et oleme suutnud oluliselt muudelt kuludelt kokku hoida," selgitas Ilkka Alarotu, S Group'i tootejuht.  "Püüame hoida hindasid nii madalal kui võimalik, kuid meie eesmärgiks ei ole võistelda Lidliga, kuna me soovime pakkuda võimalikult laia tootevalikut," lisas ta.

Kuigi Soome jaemüügiketid teevad pingutusi kohaliku turuosa suurendamiseks, ei paista neist olevat vastast Lidlile. "Me vähendame oma hindasid, kui see peaks vajalikuks osutuma, selle üle otsustavad turumuutused," sõnas Soome Lidli juht Timo Hansio.

Loe pikemalt tarbija24.postimees.ee

 

 

 

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757