Autor: Sirje Rank • 27. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome tarbijate optimism kasvab

Soome tarbijate kindlustunne on uue valitsuse ametisse asumise eel kerkinud nelja aasta kõrgeimale tasemele, selgub Soome statistikaameti tänaa avaldatud andmetest.

Majanduse kolme langusaasta järel loodab 42% küsitletuist, et nüüd hakkavad asjad paremaks minema. Nii optimistlikud pole Soome tarbijad olnud 2011. aasta kevadest saadik.

17% vastanuist arvas, et Soome majandus läheb edasi allamäge.

Soome tarbijausaldusindeks kerkis kaheksandat kuud järjest 15.5 punktile, mis on kõrgeim näit 2011. a aprillist.

Eraldi teatas Soome statistikaamet täna, et töötuse määr Soomes oli aprillis 10,3% võrreldes 9,0%ga läinud aasta aprillis. Tööta oli 280 000 inimest, mida on aastatagusega võrreldes 39 000 võrra rohkem.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070