Autor: Rainer Saad • 1. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltika müük kukkus Venemaal ligi poole võrra

Baltika teatas, et mai müügitulu oli 4,43 miljonit eurot, mis on 3 protsenti vähem kui eelmisel aastal samal ajal. Kui Baltikumis müük kasvas, siis Venemaal langes jaemüük aastaga 47 protsenti.

Baltika mai jaemüük suurenes Baltikumis 3% – Eestis kasvas 9% ja Leedus 1%, Lätis vähenes 2%. Venemaa jaemüük vähenes 47% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Kohalikus valuutas mõõdetuna vähenesid müügid Venemaal 37%. Müügipind Venemaal vähenes samal perioodil 24%.

Baltika konsolideeritud jaemüük mais oli 4,07 miljonit eurot, vähenedes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 5%.

Mais avati Eestis uus Montoni pood

Baltikal oli mai lõpu seisuga kokku 131 kauplust, seal hulgas on frantsiisipoed: 5 Venemaal, 5 Hispaanias, 2 Valgevenes ning 15 tegutsevat frantsiisipoodi Ukrainas. Baltika enda opereeritavate kaupluste kuu keskmine müügipind jäi eelmise aasta sama perioodi tasemele.

Hulgimüük kasvas eelmise aasta maiga võrreldes 2%, e-poe müük suurenes üle nelja korra, 316%.

Viie kuu kokkuvõttes ulatusid müügitulud 21,1 miljoni euroni, jäädes eelmise aasta sama perioodi tasemele. Jaemüük oli kokku 18,2 miljonit eurot (-5%), seal hulgas kasvas müük Baltikumis 2%. Samal perioodil vähenes grupi keskmine jaemüügipind 3%. Hulgimüük oli 2,43 miljonit eurot (+50%) ja e-poe müük 434 000 eurot (+256%).

Baltika Ukraina jaemüügi äri ümberkorraldamise ja sealse ettevõtte müügi tõttu (leping sõlmiti 29. aprillil 2014) kajastatakse Ukraina tütarettevõtte müüke lõpetatud tegevusvaldkonnana. Müügiteade hõlmab vaid jätkuvate tegevusvaldkondade müüke, kui ei ole märgitud teisiti.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070