Autor: Maarit Eerme • 25. juuni 2015

Maxima jaaniTOP: arbuus, õlu ja banaan

Maxima Eesti kauplustes müüdi jaanipühadel kõige enam arbuusi, heledat õlut ja banaani, väga populaarsed olid ka erinevad lihatooted ja mereannid.

“Ostetuimate kaupade edetabelis troonisid möödunud jaanipühade perioodil arbuusi, õlle ja banaani kõrval veel igapäevased toiduained – kanamunad, piimatooted, suhkur ja varajane kartul,” selgitas Maxima Eesti brändi- ja kommunikatsiooniosakonna direktor Ty Lehtmäe. “Jaanid on aktiivne grillimise ning toiduvalmistamise aeg – ostukorvis andsid tooni erinevad liha- ja kalatooted.”

Eesti tarbija poolehoid kuulub tavakohaselt sealihale ja erinevatele sealihast valmistatud grilltoodetele – kogu lihamüügist andis toores sealiha ligi 28 protsenti, erinevad grill-lihad ja šašlõkid 22 protsenti ning grillvorstid 14 protsenti.

“Ligi kolmandiku lihasaaduste müügist andsid kanaliha ja kanast valmistatud tooted – marineeritud liha ja šašlõkk,” täpsustas Lehtmäe. “Aasta aastalt kasvab aga ka kala ning erinevate mereandide tarbimine ning möödunud pühade jooksul oli meresaaduste müük juba kanašašlõki müügiga samal tasemel.”

Jaanipühade jooksul suureneb tavapäevadega võrreldes ka lahja alkoholi müük, seda ennekõike heleda pilsner-tüüpi Eesti tootjate õlle näol. “Märkimisväärselt kasvas läinud päevade jooksul alkoholivaba õlle müük – Baltika 0 tõusis müüduimate õllede edetabelis Alexanderi, Karl Friedrichi ja Saku Originaali järel neljandale kohale, kusjuures mulluste pühadega võrreldes müüdi alkoholivaba õlut üle kahe korra rohkem.”

Maxima Eesti kauplustes oli enimmüüdud kaupade edetabel perioodil 19.-24. juuni järgmine:

ArbuusHele õlu AlexanderBanaanKanamunad Muhe MunaHapukoor Tere 20%Piim Farmi 2,5%Kohvikoor Tere 10%Suhkur Optima LinijaVõi Tere 82%Varajane kartul (lahtine)

Maxima Eesti kauplusteketti kuulub kokku 74 poodi, neist 54 on X-formaadi kodukauplused, 19 XX supermarketit ning üks XXX hüpermarket Pärnus.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700