Autor: Maarit Eerme • 17. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Keskuse Rahva Raamatu väljapanek valiti maailma parimaks

Viru Keskuse Rahva Raamatu väljapanek valiti maailma parimaks
Foto: Rahva Raamat
Viru Keskuse Rahva Raamatus üles seatud kõmulise menuraamatu „The Girl on the Train” muljetavaldav väljapanek on saanud tunnustuse kirjastuse Penguin Random House UK korraldatud rahvusvahelisel “The Girl On the Train” väljapanekuvõistlusel – saavutades seal I koha.

Teatri- ja kostüümikunstniku kogemusega Sirly Oder on Rahva Raamatu kaupluste väljapanekujuht ning temale on see esimene rahvusvaheline tunnustus oma väljapaneku eest. „Võit oli suur üllatus, aga samas ka väga suur tunnustus, sest võistluse korraldanud Penguin Random House UK on väga mainekas kirjastus ning rahvusvahelises konkurentsis võiduga välja tulla on suur saavutus arvestades, et konkursist võtsid osa raamatukauplused üle maailma,“ ütleb Oder.

Raamat „The Girl on the Train” on psühholoogiline triller, mis on hetkel ülemaailmne bestseller ning püsinud kuude viisi raamatumüügi edetabelite tipus. Väljapaneku idee jaoks sai Oder inspiratsiooni raamatu peategelasest Rachelist, kes ei suuda eksabikaasast üle saada ja vaigistab oma valu alkoholiga. „Seepärast lisasin väljapanekusse Rahva Raamatus müügis olevaid kinketooteid, mis seostuvad alkoholiga. Need püüavad pilku ja loodetavasti tekitavad ahaa-momenti neis lugejais, kes juba teavad, millest raamatus juttu tuleb. Lisaks on kogu lugu jutustatud kolme naise seisukohast ja tahtsin selle väljapanekus esile tuua, seepärast on kesksel kohal kolme tegelase raamitud tsitaadid,” selgitab Oder.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700