Autor: Maarit Eerme • 17. august 2015

Viru Keskuse Rahva Raamatu väljapanek valiti maailma parimaks

Viru Keskuse Rahva Raamatu väljapanek valiti maailma parimaks
Autor: Rahva Raamat

Viru Keskuse Rahva Raamatus üles seatud kõmulise menuraamatu „The Girl on the Train” muljetavaldav väljapanek on saanud tunnustuse kirjastuse Penguin Random House UK korraldatud rahvusvahelisel “The Girl On the Train” väljapanekuvõistlusel – saavutades seal I koha.

Teatri- ja kostüümikunstniku kogemusega Sirly Oder on Rahva Raamatu kaupluste väljapanekujuht ning temale on see esimene rahvusvaheline tunnustus oma väljapaneku eest. „Võit oli suur üllatus, aga samas ka väga suur tunnustus, sest võistluse korraldanud Penguin Random House UK on väga mainekas kirjastus ning rahvusvahelises konkurentsis võiduga välja tulla on suur saavutus arvestades, et konkursist võtsid osa raamatukauplused üle maailma,“ ütleb Oder.

Raamat „The Girl on the Train” on psühholoogiline triller, mis on hetkel ülemaailmne bestseller ning püsinud kuude viisi raamatumüügi edetabelite tipus. Väljapaneku idee jaoks sai Oder inspiratsiooni raamatu peategelasest Rachelist, kes ei suuda eksabikaasast üle saada ja vaigistab oma valu alkoholiga. „Seepärast lisasin väljapanekusse Rahva Raamatus müügis olevaid kinketooteid, mis seostuvad alkoholiga. Need püüavad pilku ja loodetavasti tekitavad ahaa-momenti neis lugejais, kes juba teavad, millest raamatus juttu tuleb. Lisaks on kogu lugu jutustatud kolme naise seisukohast ja tahtsin selle väljapanekus esile tuua, seepärast on kesksel kohal kolme tegelase raamitud tsitaadid,” selgitab Oder.

 

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700