18. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Odavkett Lidl sektori parimaks palgamaksjaks

Odavkett Lidl
Foto: EPA
Suurbritannias jõudsalt laienev Saksa odavkett Lidl tõstab 1. oktoobrist esimese supermarketina kõigi oma töötajate palga tasemele, mis võimaldab vähemalt minimaalse toimetuleku.

See tagab igale töötajale üle riigi tunnipalgaks vähemalt 8,20 naela ehk 11,2 eurot, Londonis aga veelgi rohkem – 9,35 naela (12,7 eurot) tunnist, kirjutab ajaleht Telegraph. See tähendab aastapalga tõusu keskmiselt 1200 naela (1639 euro) võrra ning puudutab Lidli 17 000 töötajast 9000.

Suurbritannia valitsus plaanib tuleva aasta aprillist praeguse miinimum tunnipalga (6,5 naela) asendada n-ö äraelamist võimaldava palgaga (living wage), mis algaks 7,20 naela tasemelt ja kerkiks 2020. aastaks 9 naelale tunnist.

Lidl lähtub aga arvutustest, mille on teinud Living Wage Foundation. Novembris avaldab see organisatsioon oma uue arvutuse palgatasemest, mis võimaldab minimaalse äraelamise. Lidl on lubanud, et kui number on kõrgem, siis tõstetakse ka Lidli töötajate palka.

Lidli tegevjuht Ronny Gottschlich ütles, et palgatõusuga tahetakse rõhutada iga töötaja panuse tähtsust ühises meeskonnas.

Praegune palgatõusu plaan läheb Lidlile maksma 9 miljonit naela (12,2 mln eurot) aastas, kuid tänu headele majandustulemustele ei ole see probleem. Mullu ületas Lidli käive Suurbritannias 4 miljardit naela. Firma tahab riigis kaks korda suuremaks kasvada ja kasvatada oma kaupluste arvu 1200-1500-le.

Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700