• 03.11.15, 09:36
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Guido Pärnits: poed tuleks õhtul varem kinni panna

Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits ütleb, et kaupluste lahtiolekuteajad on ebainimlikud, kirjutab Ärileht.
Ülemiste keskuse tegevjuht Guido Pärnits
  • Ülemiste keskuse tegevjuht Guido Pärnits Foto: Eiko Kink
Pärnits on ühe poole pealt kaupmees, kes opereerib keskusega. "Konkurents on selline, et keegi ei julge lahtiolekuaega esimesena lühendada, ning minu arvates on see täiesti ebainimlik, et kauplused on nii kaua lahti," ütles Pärnist intervjuus Ärilehele ning lisas, et Ülemiste keskuses käib pühapäeval õhtul peale kuut või kaheksat ainult üksikud inimesed. 
Tema sõnul on Euroopas asi enamasti reeglitega paika pandud, kuid meil on ultraliberalism: tehke, mida tahate. "Konkurentsi tingimustes ei ole sedasi, et konkurendid istuvad kokku ja teevad otsuse: oleme konkurendid edasi, aga paneme kell 18.00 poed kinni. Sa võid saada viis kaupmeest nõusse, aga kuues ei ole nõus ja sellel kuuendal on siis konkurentsieelis," rääkis Pärnits. 
Loe pikemalt Ärilehest. 

Seotud lood

Uudised
  • 16.11.17, 10:14
Pärnits: mitmeidki kaupmehi tuli veenda, et ostjad tulevad
Suure kaubanduskeskuse käivitamine ei lähe kergelt ja omal ajal tuli Ülemiste Center juhil Guido Pärnitsal mitmeidki kaupmehi veenda, et ostjad tulevad. Kaupmeeste meeleheite leevendamiseks tuli tal sõlmida üüri tasumiseks erikokkuleppeid ja teha maksegraafikuid.
Uudised
  • 30.06.17, 11:51
Ülemiste keskus investeerib laiendusse 35 miljonit
Ülemiste keskus alustab laiendustöid 2018. aasta esimestel kuudel ning laiendus peaks valmis saama 2019. aasta varakevadel. Laiendusse investeeritakse 35 miljonit eurot. Suurim visuaalne muutus keskuse jaoks on läbi nelja korruse tekkiv võimas aatrium. Keskusesse tuleb Apollo kino, lemmikloomakeskus PetCity ja spordiklubi People Fitness.
Uudised
  • 11.03.16, 11:15
Kaupluste lahtiolekuaegade lühendamine võiks leevendada tööjõupuudust kaubandussektoris
Novembris 2015 algatas Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits poodide lahtiolekuaegade kohta avaliku arutelu ja näis, et valmidus neid lühendada on ühiskonnas olemas. „Ametiühing plaanib kaupmeeste liidule uuesti ette panna lühendada kaupluste lahiolekuaegu,” rääkis toona teenindus- ja kaubandustöötajate ametiühingu esimees Elle Pütsepp. Kuid pärast seda kui Soome andis kaupluste seni piiratud lahtiolekuajad vabaks, jäi Eesti ametiühing äraootavale seisukohale, kirjutab teemaveeb personaliuudised.ee.
  • ST
Sisuturundus
  • 15.10.24, 16:14
Advendikalender: kuidas sai lastele loodud kingikogumikust kõigile mõeldud hitt-toode
Advendikalendrid olid eelmisel sajandil peamiselt lastele turustatud viletsavõitu šokolaadiga kommikarbid, mille aknaid avati igal jõulueelsel päeval, lootuses leida kartongi tagant midagi erilist. Ehk oled tähele pannud, et advendikalendrite valik on poelettidel aga igal aastal järjest mitmekesisemaks muutunud. Oma minikingikogumikega on tulnud turule nii mänguasjatootjad, sokikaupmehed, küünlavalmistajad kui ka ilubrändid.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele