Autor: Kaubandus.ee • 3. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Guido Pärnits: poed tuleks õhtul varem kinni panna

Ülemiste keskuse tegevjuht Guido Pärnits
Foto: Eiko Kink
Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits ütleb, et kaupluste lahtiolekuteajad on ebainimlikud, kirjutab Ärileht.

Pärnits on ühe poole pealt kaupmees, kes opereerib keskusega. "Konkurents on selline, et keegi ei julge lahtiolekuaega esimesena lühendada, ning minu arvates on see täiesti ebainimlik, et kauplused on nii kaua lahti," ütles Pärnist intervjuus Ärilehele ning lisas, et Ülemiste keskuses käib pühapäeval õhtul peale kuut või kaheksat ainult üksikud inimesed. 

Tema sõnul on Euroopas asi enamasti reeglitega paika pandud, kuid meil on ultraliberalism: tehke, mida tahate. "Konkurentsi tingimustes ei ole sedasi, et konkurendid istuvad kokku ja teevad otsuse: oleme konkurendid edasi, aga paneme kell 18.00 poed kinni. Sa võid saada viis kaupmeest nõusse, aga kuues ei ole nõus ja sellel kuuendal on siis konkurentsieelis," rääkis Pärnits. 

Loe pikemalt Ärilehest. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700