23. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kallim kullast: Eesti ostlejaid rõõmustavad hinnaliseimad tooted

10 000 eurot maksev Hine 250 Grande Champagne konjak (pudel 244), ootab kaupluses alles oma ostjat
Foto: Stockmann
Milleks rahulduda keskpäraste toodetega, kui valikust leiab tõeliselt hinnalisi pärle - näiteks käele ligi 20 000 eurot maksva käekella, kappi 10 000 eurot maksva konjaki või raamaturiiulile 14 500 eurot maksva raamatusaraja. Allpoolt leiab valiku Eesti poodide hinnalisematest ja eksklusiivsematest toodetest, millega enda hedonismigeeni toita.

2 untsine roosa teemantiga roosast kullast münt "Kimberley Sunset"

Müügihind: 7500 eurot

Mündipood

Et anda kuldmündile imeline roosa toon on kuld (91,67%) segatud vasega (8,33%) ning loojuva päikese asemel särab vastu roosa teemant. Kujunduses on kesksel kohal ahvileivapuud, mille taustal paistab Austraalia kõrb. Kuldmündi läbimõõt on 36,6 mm ja maksimaalne paksus 6,6 mm. Teemanti kaal jääb vahemikku 0.035 - 0.045 karaati.

Austraalias asuvas kaljuses Kimberley piirkonnas leiti teemant geoloogide poolt esmakordselt 1979. aastal. Ligikaudu 90% roosadest teemantidest ongi hetkel pärit just sealt.

Toodet on maailmas vaid 500 tk, millest 2 eksemplari müüdi Eestis. Toode on 100% läbimüüdud, see tähendab, et juurde seda ei toodete. Võib-olla on see saadaval ainult järelturul. Hetkel on toode müügil eBays ligi 10 000 dollariga.

2 untsine roosa teemantiga roosast kullast münt "Kimberley Sunset"
Foto: Mündipood

Anu Samarüütel-Longi raamatute illustratsioonid ja kollaažid seeriast "Couture Girls" ja "Elemental"

Müügihind: 77 - 2000 eurot

Nu Nordik

Anu Samarüütel on rahvusvaheliselt tuntud moekunstnik, illustraator ja disainer, kes jagab kodu Londoni ja Eesti vahel. Ta on lõpetanud ERKI ja London Central Saint Martins College. Viimati olid tema tööd väljas näitusel "Põhjamaade uus moeillustratsioon" Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis. Hetkel näeb neist osa Berliinis ning väike osa töödest on müügil ka Nu Nordik kaupluses.

Need on Nu Nordiku jaoks erilised, kuna Anu Samarüütel on üks kaupluse asutaja ja pereliige. Lisaks ehivad need tööd, mida klientidel on võimalik endale soetada, kaupluse seinu. Kergemini on Nu Nordikus kaubaks läinud Anu Samarüütli väiksemas formaadis tööd, kuna need on taskukohasemad olnud Eesti kliendile.

Anu Samarüütel-Longi illustratsioonid
Foto: Nu Nordik

Epp Maria Kokamägi maal

Müügihind: 400 - 6500 eurot

Eesti Disaini Pood Tali

Kunstniku originaallooming on alati eriline. Pääs Epp Maria Kokamägi üdini naiselikku, sooja ja salapärasesse maailma on emotsionaalne investeering. Kaupluses müüakse aastas ca 4-5 maali.

Epp-Maria Kokamägi maal
Foto: Kauplus Tali

Breitling Transocean Chronograph 18K roosast kullast käekell

Müügihind: 19 000 eurot

Goldtime

Goldtime kauplusest on ostetud kingituseks hetkel üks seesugune käekell, mis oli turvatud kaupluse signalisatsioonkapis 9 kuud. Hetkel ei ole võimalik kella kauplusest osta, vaid soovi korral tellida.

Toode on eriline selle poolest, et on täiskullast (mitte kullakattega) korpuse, indeksite ja seieritega, rääkimata sellest, et tegemist on ääretult täpse, suuresti käsitööna valminud kvaliteetse Šveitsi kellaga, mis kestab põlvest põlve ning mille saab järgmistele põlvedele, järeltulijatele edasi kinkida.

Breitling Transocean Chronograpg 18K roosast kullast käekell
Foto: Goldtime

SHAIK Golden Edition parfüümvesi meestele ja naistele

Müügihind: 404,99 eurot

Kaubamaja

Tegu on väga kvaliteetse parfüümiga, mille kristallist pudel on osaliselt kaetud 18. karaadise kullaga tänu millele on pudel ka omaette sisekujunduselemendiks. Neid parfüüme müüakse vähestes kohtades. Parfüüm sisaldab väga kvaliteetseid tooraineid, mis on käsitsi korjatud ja annavad parfüümile väga hea püsivuse. Parfüümidele jagub ostjaid, müügiletil nad kaua ei seisa. Huvilisi jagub igasse kuusse.

SHAIK Golden Edition parfüümvesi meestele ja naistele
Foto: Kaubamaja

Konjak Camus Cuvee 5.150

Müügihind: 7390 eurot

Stockmann

Viimaste aastate kõige kallimad kingitused on müügil alkoholiosakonnas. Antud konjak ootas ostjat ligi aasta ning hetkel on sellest partiist müügil teine pudel. Tegemist on maailma ja Eesti mõistes väga haruldase eksemplariga. Hetkel kõige kallim müügil olev toode on aga 10 000 eurot maksev Hine 250 Grande Champagne konjak (pudel 244), mis alles ootab oma ostjat. Seda jooki on villitud 250 pudelisse, tähistamaks maailma ühe kuulsaima konjakimaja 250. sünnipäeva. Kokku  (Tähelepanu, tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.)

Konjak Camus Cuvee 5.150
Foto: Stockmann

DJI Phantom 3 Professional droon

Müügihind: 1399 eurot

Euronic

Tegu on raadio teel juhitav nelja rootoriga kopter, mille abil on võimalik kõrgelt õhust pildistada ning salvestada väga hea kvaliteediga videoid. Seejuures näeb piloot oma telefonist lennu vältel ka reaalajas videot ning seda kuni 2 kilomeetri kauguselt.

Kõrge hinna tõttu ei ole Phantom 3 küll laiatarbekaup, kuid klientide huvi toote vastu on üllatavalt suur. Reeglina leiavad droonid omale uue omaniku kauplusest nädala jooksul.

Drooniga filmimine või pildistamine viib fotograafia sõna otseses mõttes uuele tasemele. Äärmiselt põnev on vaadata omale tuttavaks saanud paiku hoopis kõrgemalt ja laiemalt. Samas peab piloot kindlasti järgima kõiki ohutusalaseid nõudeid ning eeskirju. Näiteks tuleb kontrollitud õhuruumis lendamisel taotleda alati lennuluba. Ka tuleb hoiduda rahvamasside kohal või näiteks õhuliinide juures lendamast.

DJI Phantom 3 Professional droon
Foto: Euronics

Eesti Entsüklopeedia I-VIII (1932)

Müügihind: 1190 eurot

Rahva Raamat

Eesti Entsüklopeedia (1932) on olnud kõige kallim kogumik, mis raamatukaupluses müügis on olnud. Tänaseks on see läbi müüdud, kokku müüdid kolm komplekti.

Rahva Raamatu kõige kallimad täna müügil olevad tooted on ingliskeelsed ning neid kaupluse lettidelt ei leia, neid saab osta tellimise teel. Üks sellistest on näiteks International Encyclopedia of the Social & Behavioral Science, mida saab 2-4 nädalase ooteajaga Inglismaalt tellida. Kogumik koosneb kokku 26st köitest ja maksab 14 472 eurot.Täna pole Eestis veel ostetud mitte ühtegi vastavat kogumikku.

Iga raamat leiab varem või hiljem omaniku ning hinnast hoolimata ei pruugi see väga kaua aega võtta.

Eesti Entsüklopeedia I-VIII (1932)
Foto: Rahva Raamat
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757