27. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tomra Holding investeeris Leedu pandipakendisüsteemi 22 miljonit eurot

Eestlased investeerivad Leedu pandipakendisüsteemi
Foto: Raul Mee
Norra-Eesti ühisettevõte Tomra Holding OÜ investeeris Leedu uude pandipakendisüsteemi enam kui 22 miljonit eurot, millega paigaldatakse Leetu ligikaudu 1000 taaraautomaati ja 350 taaramaja.

Tomra poolt tehtavast 22 miljoni euro suurusest koguinvesteeringust 5,5 miljonit moodustavad Eesti ettevõtete poolt Eestis toodetud ja Leetu transporditud taaramajad. Kauplustes, kus puudub taaraautomaadi jaoks vajalik sisepind, paigaldab Tomra automaadid eestlaste loodud spetsiaalsetesse taaramajadesse. 

Leedu pandipakendisüsteem on omasuguste seas ainulaadne, sest kaubandusettevõtted saavad taaraautomaadi soetamise või rentimise asemel selle enda kasutusse pandipakendiorganisatsioonilt. “Maailma mastaabis on tegu erakordse lahendusega, sest kohalikud kaupmehed ei pidanud süsteemi loomisel taara vastuvõtuseadmetesse omapoolseid investeeringuid tegema,” ütles Tomra Holding OÜ juhataja Eero Nõgene.

Leetu paigaldatavad taaraautomaadid ja -majad kuuluvad Tomrale ning kauplused kasutavad neid süsteemiga sõlmitud lepingu alusel. Lisaks osalevad Eesti spetsialistid taaraautomaatide ja -majade paigaldamistöödel, IT-süsteemide arendamisel, vajaliku personali koolitamisel ning aitavad leedulasi taaratagastussüsteemi ettevalmistamisel ja käivitamisel.

Pandipakendite vastuvõtt Leedus  algab 1. veebruaril ning kogu pandipakendisüsteemi käivitamine kestab maikuuni. Vanade pandiarvestuseta pakendite vastuvõtt toimub paralleelselt uutega kolme kuu jooksul.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757