15. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Itella SmartPOSTi juht Risto Eelmaa lahkub ametist

Itella SmartPOSTi juht Risto Eelmaa lahkub ametist
Foto: Eiko Kink
Alates 2010. aastast Itella SmartPOSTi juhtinud Risto Eelmaa lahkub 1. maist ametist. Ettevõtte juhtimise võtab ajutiselt üle Posti OY rahvusvahelise äri arengu eest vastutav Tomas Olsson.

Eelmaal õnnestus rohkem kui viie Itella SmartPOSTis töötatud aastaga muuta väike nišiettevõte kogu postiturgu Eestis kardinaalselt muutnud juhtivaks pakiautomaadi- ja kullerteenust pakkuvaks ettevõtteks, mis omab pea kolmandiku suurust turuosa eraisikute pakiturust Eestis. “Lahkun ettevõttest, mis on heal majanduslikul järjel ja kiires kasvufaasis. Tundes oma kolleege, olen kindel, et SmartPOST on ka edaspidi heades kätes ning senine edulugu jätkub,” ütles Eelmaa, kelle karjäär jätkub väljaspool Posti ja Itella kontserni.

Tomas Olssoni sõnul on Risto Eelmaa tõestanud end võimeka juhina, kes suutis Itella SmartPOSTi kasvu hoida pidevalt eespool turu kasvust. “Sõna otseses mõttes on tema juhtimisel muutunud eestlaste tarbimisharjumused ning pakiautomaadid saanud uskumatult populaarseks. Eesti on ainuke maa maailmas, kus pakiautomaat on klientide seas kõige populaarsemaks pakkide kättesaamise viisiks. Kõige suurem tänu tehtud töö eest peegeldub ilmselt läbi teenuse kasutajate, kes on selle ajaga kvaliteetsed ja usaldusväärsed pakiautomaadid omaks võtnud ning hindavad SmartPOSTi eelkõige just suurepärase teenuse tõttu,” ütles Olsson. Itella SmartPOSTi emafirma Posti Grupi strateegiline suund on kasvatada pakiäri kogu Baltikumis, mistõttu on Olssoni sõnul Eesti roll võrgustiku osana tulevikus veelgi olulisem. 

Itella SmartPOST OÜ on osa Posti Grupist, mis pakub kaupade- ja informatsioonivoogude korraldamise lahendusi. Grupp tegutseb kirjade, informatsiooni ja kaupade logistika valdkonnas Põhja- ja Kesk-Euroopas ning Venemaal.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070