23. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti suurimad e-sigaretifirmad ühinesid

Elgery juhatuse liige Oliver Lehtsaar ja Elgery Grupp juhatuse liige Sergei Tšumitšev
Foto: Meeli Küttim
Eesti suurim e-sigaretitoodete valmistaja ja hulgimüüja Elgery Group OÜ (kaubamärk SKYsmoke) ning Eesti vanim ja suurim e-sigaretitoodete jaemüüja Elgery OÜ (kauplusekett E-sigaretipood) ühinesid olulise turujõuga osaühinguks Elgery Group.

„Uus ja suurem ettevõte loodi selleks, et pakkuda kasvava konkurentsi tingimustes parima hinnaga häid e-sigaretitooteid igale maitsele, ning - mis peamine, kodu lähedalt ja meile omase kõrge teeninduskvaliteediga,“ ütles Elgery Group OÜ juhatuse liige Oliver Lehtsaar. 

Lehtsaare sõnul on ühinedes võimalik paremini reageerida kiiresti areneva turu tendentsidele. „Ei ole ju saladus, et e-sigareti turul on toimumas pidevad muutused, kuid tähtis on leida kuldne kesktee, kus kvaliteet ning ohutus kohtuksid innovatsiooni ja arendusega.“

Ettevõte on alustanud valiku olulise laiendamisega, tuues lisaks Eestis enamtuntud kaubamärkidele turule teisi e-vedelikke ja maitseid ning uue generatsiooni tooteid, mida seni pole Eestis müügil olnud. „Lähtume seejuures alati reeglist – ohutus ennekõike! Näiteks sätestab ELi direktiiv ohutusnõuded ja nendest teavitamise korra, millega oleme loomulikult juba arvestanud,“ märkis Lehtsaar.

Ühinemise üks eesmärkidest on edukam kohanemine muutliku seadusandlusega Eestis ja ELis ning võimekus kaasa rääkida uute reeglite rakendamisel kõigis e-sigaretituru segmentides.

„Lähtume tarbija ja jaekaupmehe seisukohtadest ja näeme vajadust teha selgitustööd, et e-sigaret võiks jääda lihtsalt kättesaadavaks inimestele, kes soovivad tubakast loobuda. Samal ajal peame järjekindlalt suhtlema riigiametitega ja partnertehastega, et tagada kvaliteedistandardite järgmine ja aus kaubandus,“ ütles Lehtsaar.

Suurim muudatus ettevõtte jaoks on direktiivi piirang e-vedeliku müümisele suuremates mahutites kui 10ml, mille tõttu tuleb muuta tootmisliine.

Ühinemine toimus 1. jaanuarist 2016, Äriregistris avalikustati andmed märtsis.

Elgery OÜ oli esimene firma Eestis, kes hakkas 2008. aastal müüma e-sigaretitooteid, arendades välja suurima, vanima ja tuntuima jaekaupluste keti E-sigaretipood, kuhu kuulub 13 poodi üle Eesti, samuti opereerib ettevõte veebipoodi.

Elgery Group OÜ lõi tunnustatud kaubamärgi SKYsmoke. Ettevõte on kujunenud suurimaks e-sigaretitoodete valmistajaks, hulgimüüjaks, importijaks ja eksportijaks Eestis. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757