5. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saksa pereettevõte ostab Elektroskandia Baltics'i

Talger-Elektrotehnika juhatuse liige Margo Väinsar ja Elektroskandia Baltics juhatuse esimees Timo Raimla
Foto: Erakogu
Maailma suurim elektrimaterjalide ja energialahenduste müügiga tegelev kontsern Rexel Group, kellele seni kuulus Elektroskandia Baltics OÜ kirjutas eelmisel nädalal alla lepingule, millega müüb oma tegevuse Balti riikides Würth Group'ile.

Juba eelnevalt kuulub Würth Group´ile Eesti turul tegutsev Talger-Elektrotehnika OÜ, Läti firma Baltijas Elektro Sabiedrība SIA ning Leedu turuliider Elektrobalt UAB, kelle põhitegevusala on samuti elektrimaterjalide hulgimüük. Nii Baltikumis kui Eestis võib peale seda tehingut lähitulevikus kerkida esile uus turuliider.

Tehingu tulemusena ühinevad augustikuuks esmakordselt Eesti elektrimaterjalide turul kaks samas valdkonnas tegutsevat ettevõtet. Sellega tugevdatakse oluliselt positsiooni Eesti turul. Konsolideeritud ettevõtete käibemahuks prognoositakse ligi 25 miljonit eurot.

Talger-Elektrotehnika 2014. aasta käive oli 3,7 miljonit eurot ja kahjum 134 tuhat eurot. Elektroskandia Balticsi 2014. aasta käive oli 15,1 miljonit eurot ja kahjum 148 tuhat eurot. 2015. aastal oli Elektroskandia Balticsi käive 17,6 miljonit ning kahjum 611 tuhat eurot. 

Elektroskandia Baltics OÜ juhatuse esimees Timo Raimla leiab, et uudis peaks rõõmustama eriti just mõlema ettevõte kliente. „Elektroskandia Baltics on ammu otsinud endale strateegilist partnerit Eesti turul, kellega koos areneda ning meil on hea meel, et saame edasi liikuda koos Talger Elektrotehnikaga. Väga konkurentsitihedal turul on oluline operatiivsus, tugifunktsioonide efektiivsus, suurem ja aktiivsem müügijõud ning arvestatav ostujõud tarnijate silmis. Meie mõjuvõim uue omaniku käe all on kindlasti samaväärne senisega, kuna ka Würth Group omab Euroopa tootjatega koostöölepinguid,“ sõnas Raimla.

Pärast ühinemist jääb alles Talger-Elektrotehnika OÜ ning Elektroskandia Baltics OÜ esindatus Tallinnas, Tartus, Pärnus ning Jõhvis. Ühinemisprotsessi käigus liidetakse Talger-Elektrotehnika OÜ ning Elektroskandia Baltics OÜ müügiesindused ning avatakse uus müügiesindus Elektroskandia Baltics OÜ Tallinna kesklaos. Lisaks laiemale tootevalikule saab igas linnas olema ka suuremas koguses tooteid.

Ka Talger-Elektrotehnika OÜ juhatuse liige Margo Väinsar kinnitab, et ei kliendid ega tarnijad pea ühinemise tõttu millegi üle muretsema, vaid saavad südamerahus vaadata, kuidas asjad paremaks lähevad. „Nii Elektroskandia Baltics kui ka Talger-Elektrotehnika tagavad kõikide sõlmitud lepingute jätkumise ning täidavad endiselt sama efektiivselt omapoolseid kohustusi. Me teeme kõik endast oleneva, et üleminekuprotsess oleks meeldiv ja sujuv ning koostööpartneritele murevaba,“lubas Väinsar.

Ühinemisläbirääkimised lõppevad augustis, mil tullakse turule juba uue kaubamärgi all. 

Würth Group on professionaalsete seadmete hulgimüügiga tegelev perefirma, mille tegevusalad on mitmekülgsed ja hõlmavad ka elektrimaterjalide osa. Ettevõtte on tegutsenud alates 1945. aastast ja saavutanud selle aja jooksul märkimisväärseid tulemusi. Iseseisva ärisuunana hõlmab elektrimaterjalide müük tänaseks kogu Würth Groupi käibest enam kui 10 protsenti.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757